Wat heeft jullie gemotiveerd om het Green Key-certificaat te behalen en hoe heeft het jullie bedrijfsvoering veranderd?
Wij vinden dat we als ‘de groenste eventlocatie’ (i.v.m. de hoeveelheid bomen) ook op het gebied van bedrijfsvoering zo groen mogelijk moeten zijn. We hebben daarom ook verschillende alternatieven bedacht en zijn ook echt op een andere manier gaan denken/kijken naar events.
Welke duurzame maatregelen hebben jullie specifiek geïmplementeerd om aan de Green Key-criteria te voldoen
We zijn onze catering intern gaan doen zodat we o.a. verspilling tegen gaan, het aanbieden van gratis pendelbussen naar Station Cuijk om onze gasten te motiveren om met OV te komen, het investeren in de Slinger app die we ook gratis aanbieden aan onze gasten (om samen te carpoolen).
Graag lichten we een maatregel wat meer toe: De Dopperkraan.
De Dopperkraan is een mooi en duurzaam initiatief dat veel waardering oogst van onze gasten. Ze vullen hun flesjes vaak bij voordat ze naar huis gaan en ontvangen met enthousiasme de complimenten die de kraan geeft tijdens het vullen van het flesje. Het idee voor de Dopperkraan ontstond uit de wens om gasten op een leuke manier te stimuleren om water te tappen, zodat we gezamenlijk bijdragen aan duurzaamheid. Om het nog aantrekkelijker te maken, zijn er siropen van de Roze Bunker toegevoegd, waardoor het niet alleen duurzamer is, maar ook de verpakking van frisdrank vermindert.
Meer informatie over de tap: De Dopper Water Tap ~ Dopper
Hoe reageren jullie gasten op jullie duurzame initiatieven en het feit dat jullie een Green Key-gecertificeerd bedrijf zijn
Zodra we het muurschild en de vlag binnen hebben, communiceren we het naar de buitenwereld.
Welke uitdagingen hebben jullie ondervonden tijdens het verduurzamingsproces en hoe hebben jullie die overwonnen?
Meerdere, het is ook een uitdaging dat je aan alle normen wil voldoen maar dat hier soms ook flink wat kosten bij komen kijken. Daarom is het soms afwegen waar je wel of niet voor gaat.