Een internationaal erkend duurzaamheidskeurmerk

Bedrijven worden gekeurd op 12 duurzaamheidsthema's

Zorgt voor verduurzaming in de gehele bedrijfsvoering

De groene sleutel garandeert een duurzaam verblijf & bezoek

Wat houdt Green Key in?

Hét duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector

Bekijk de video waarin wordt uitgelegd wat het duurzaamheidskeurmerk inhoudt en wat gecertificeerde ondernemers zelf van Green Key vinden.

Ik wil Green Key behalen
YouTube Thumb

De voordelen van Green Key

Duurzame bedrijven met een Green Key certificaat hebben verschillende voordelen ten opzichte van bedrijven zonder Green Key:

  • Milieuvriendelijkheid: Green Key bedrijven nemen maatregelen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van de CO2-uitstoot en bescherming van het milieu.
  • Gecontroleerde duurzaamheid: Dankzij periodieke keuringen en mystery visits bij Green Key bedrijven wordt de duurzaamheidsinspanning van het bedrijf nauwlettend gecontroleerd. Dit zorgt voor betrouwbaarheid, voorkomt greenwashing en biedt gasten zekerheid over hun duurzaam verblijf.
  • Bewustzijn en educatie: Green Key bedrijven informeren gasten over hun inspanningen en moedigen hen aan om ook duurzame keuzes te maken tijdens hun verblijf en in hun dagelijks leven. Gasten krijgen de kans om meer te leren over duurzaamheid en hoe ze hun impact op het milieu kunnen verminderen.
  • Hoogwaardige ervaring: Green Key bedrijven bieden hoogwaardige accommodatie en diensten. Ze streven naar comfort en luxe, zonder concessies te doen aan duurzaamheid. Gasten kunnen genieten van een aangenaam verblijf met moderne voorzieningen, gezonde voedingsmogelijkheden en een gevoel van welzijn.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Green Key bedrijven tonen maatschappelijke verantwoordelijkheid door te investeren in de lokale gemeenschap. Ze werken samen met lokale leveranciers, ondersteunen lokale projecten én stimuleren de plaatselijke economie.
  • Toekomstgericht reizen: Het kiezen voor een Green Key bedrijf is een manier om verantwoord en toekomstgericht te reizen. Het stelt gasten in staat om hun reiservaringen in overeenstemming te brengen met hun persoonlijke waarden en om positieve impact te creëren op de bestemmingen die ze bezoeken.
Voordelen van certificering met Green Key
Voordelen Green Key

Voor wie is Green Key?

Er zijn 8 bedrijfsgroepen die in aanmerking komen voor Green Key

Voor wie is Green Key

Green Key's duurzame doelen en strategie

Benieuwd hoe onze doelen en strategie in lijn zijn met de Sustainable Development Goals (SDG) en de aanpak van de huidige milieuproblemen?

Onze duurzame doelen en strategie