Duurzaam ontbijtbuffet bij Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach | #groenidee

16-11-2023 09:51:00

Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach omarmt duurzaamheid met twee innovatieve keuzes voor hun ontbijtbuffet, resulterend in aanzienlijke voordelen.

Leonardo I Jmuiden Seaport Beach monoverpakkingvrij ontbijt

Het ontbijtbuffet speelt een belangrijke rol bij zowel de gastenervaring als de milieu impact van een bedrijf. Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach speelt hier op in en maakt 2 duurzame keuzes voor hun ontbijtbuffet, wat belangrijke voordelen oplevert:

1. Geen mono-verpakkingen: Het ontbijtbuffet bevat geen mono-verpakkingen. Hierdoor vermindert het hotel de hoeveelheid plasticafval, en inspireert het gasten tegelijkertijd om ook bewuster met plasticverbruik om te gaan.

2. Eetbare tipjes: Het gebruik van eetbare tipjes als kleine schaaltjes voor het ontbijt zorgt ervoor dat gasten kunnen genieten van hun maaltijd zonder extra (wegwerp)servies te genereren. Dit minimaliseert de hoeveelheid afval én afwas die het hotel produceert. Daarnaast voegt het een element van speelsheid toe aan het ontbijt, wat kan fungeren als een gespreksonderwerp dat duurzaamheid bevordert.

Hiermee blijft de kwaliteit van het ontbijtbuffet gewaarborgd, maar wordt diens impact op het milieu aanzienlijk verminderd.

Deze blog is onderdeel van onze #groenidee campagne: duurzame initiatieven van onze deelnemers die we graag delen om anderen te inspireren en aan te moedigen ook te vergroenen.

Bekijk ook onze andere blogartikelen

Kapellerput hotel
28-11-2023

Hotel Kapellerput en Clean the World bundelen krachten voor gerecycled zeep | #groenidee

Hotel Kapellerput heeft een milieuvriendelijk partnerschap aangekondigd met Clean the World, resulterend in gerecycled zeep.

Meer lezen
Landal Twenhaarsveld rookvrij
23-11-2023

Landal Twenhaarsveld maakt de buitenfaciliteiten rookvrij

Op het met Green Key gecertificeerde vakantiepark Landal Twenhaarsveld zijn alle buitenfaciliteiten op en rondom het centrale plein rookvrij. Waarom? “De reden is heel logisch:…

Meer lezen
Van der Valk Heerlen Swill communicatie
09-11-2023

Van der Valk Hotel Heerlen breidt duurzaamheid uit met duidelijke instructies voor afvalscheiding | #groenidee

Van der Valk Hotel Heerlen heeft een innovatief idee geïntroduceerd om hun inzet voor duurzaamheid verder te versterken. In de keuken van het hotel is een duidelijk instructieformulier opgehangen,…

Meer lezen
Groene Menukaart
06-11-2023

De Groene Menukaart: duurzaamheidsadvies voor historische panden

Wil je jouw historisch pand verduurzamen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk verkleinen? De Groene Menukaart biedt de perfecte mix van inspiratie en praktische tips voor een…

Meer lezen
Reduceer CO2
06-11-2023

Reduceer je CO2-uitstoot door het gebruik van duurzame energie

Als ondernemer sta je tegenwoordig voor de keuze of, en hoe, je je organisatie wilt verduurzamen. Bijvoorbeeld op het gebied van zakelijke energie. Je kan bij het afsluiten vaneen nieuw…

Meer lezen
Two Brothers Hotels communicatie website
26-10-2023

Two Brothers Hotels communiceert effectief met duurzame websitepagina | #groenidee

Two Brothers Hotels zet een duurzame stap voorwaarts door een informatieve en gebruiksvriendelijke webpagina over Green Key en duurzaamheid op hun site te lanceren. Deze pagina biedt gasten…

Meer lezen
Preventie en Adaptatie
19-10-2023

Preventie & Adaptatie | Column van onze keurmeester

Extreme hitte en een groeiende kans op natuurbranden, kort opgevolgd door extreme piekbuien en wateroverlast. De uitersten die door verandering van het klimaat in het weerbeeld ontstaan worden ook…

Meer lezen
Roompot Callantsoog kas
16-10-2023

Roompot Callantsoog oogst duurzaamheid met eigen groente- en kruidenkas | #groenidee

Roompot Callantsoog heeft een groen initiatief gelanceerd door een eigen groente- en kruidenkas te introduceren. Deze kas voorziet gasten van vers, lokaal geteeld voedsel, waardoor niet alleen de…

Meer lezen
Vissoorten menukaart
01-10-2023

Welke vissoorten mogen op de menukaart?

Eén van de Green Key criteria voor het thema Eten en Drinken gaat over het inkopen van verantwoorde vis. Wij krijgen regelmatig vragen (en klachten) binnen over de verschillende vissoorten die wel…

Meer lezen
Slim Energiecontract
15-09-2023

Slim Energiecontract | Column van onze keurmeester

Energiecontracten bieden steeds meer mogelijkheden. Wie zekerheid zoekt, sluit een meerjarig contract af. Wie goed kan inschatten hoe zijn verbruikspatroon gedurende de dag en de seizoenen…

Meer lezen
Stortemelk Rookvrij
08-09-2023

Kampeerterrein Stortemelk maakt de terrassen en speeltuinen rookvrij

Wist jij dat twee derde van de Nederlanders vindt dat campingplekken, vakantiehuisjes, buitenzwembaden, terrassen en speeltuinen op vakantieparken en campings rookvrij moeten zijn? Goed nieuws…

Meer lezen
Hunebedcentrum Duurzame Wijn
23-08-2023

Het Hunebedcentrum introduceert duurzame wijnselectie | #groenidee

Het Hunebedcentrum presenteert een groen initiatief: een duurzame wijnselectie. De bezoekers worden nu verwend met wijnen van The Green Wine Company, geproduceerd door bevlogen wijnboeren die zich…

Meer lezen
Waufsberg afval
09-08-2023

Landal De Waufsberg innoveert met duurzaam afvalbeheer doormiddel van communicatie | #groenidee

Landal De Waufsberg heeft een idee geïntroduceerd dat niet alleen de gasten informeert over de afbraaktijd van verschillende soorten afval, maar hen ook actief aanmoedigt om de omgeving schoon te…

Meer lezen
De clique
01-08-2023

Afval als voedingsbodem voor nieuwe producten: Bij De Clique in Utrecht doen ze het

Afval recyclen gebeurt steeds meer in Nederland. Toch belanden er nog veel te veel biostromen zoals koffiedik, snij- en voedselresten bij het restafval, waarna deze laagwaardig worden vernietigd…

Meer lezen