Wij staan op de Recreatie Vakbeurs 2023, kom je langs?

12-10-2023 10:36:00

Kom je op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen je dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, jouw keuring en je helpen met andere vragen over de keurmerken.

Recreatie vakbeurs

Ook verzorgen wij een workshop op donderdag 16 november 11.00 uur in de exposanten studio over het belang van gecontroleerd duurzaam ondernemen. Geïnteresseerd? Klik hier voor het programma.

Onze stand

  • Waar: Evenementenhal Hardenberg - stand 722
  • Wanneer: 14, 15 en 16 november
  • Tijd: 10.00 uur tot 18.00 uur

De workshop: Duurzaam ondernemen met een keurmerk

  • Waar: Exposanten studio
  • Wanneer: donderdag 16 november
  • Tijd: 11.00 uur

Je bedrijf runnen met oog en hart voor duurzaamheid is niet meer weg te denken. Waarom zou je dit doen en hoe pak je dit aan?

Op deze vragen gaat Erik van Dijk van Stichting KMVK in. Erik is in Nederland verantwoordelijk voor het Green Key label. Een label voor duurzame accommodaties in onze branche zoals campings, bungalowparken, hotels en restaurants. Nederland telt ruim 740 ondernemingen die met Green Key gecertificeerd zijn.  Daarnaast heeft KMVK ook het label Duurzaam Gastvrij, gebaseerd op Green Key, voor o.a. sportaccommodaties, zwembaden en welnesscentra.

 Erik gaat in op het belang van gecontroleerd duurzaam ondernemen. Greenwashing loert om de hoek. Maar een keurmerk is niet alleen een bewijs voor, het is ook een instrument hóe duurzaam te ondernemen. Wat je allemaal in uw bedrijfsvoering kunt doen. In een interview vorm met een keurmeester en een ondernemer die Green Key heeft geïmplementeerd hopen we je van de nodige informatie én ervaringen te overtuigen van nut en noodzaak tot duurzaam ondernemen.

Zien we jou daar?
Gratis registreren kan hier

Wat is de Recreatie Vakbeurs?
De beurs vindt plaats op het ideale moment in de tijd voor de recreatiebranche en zorgt ervoor dat je in een dag(deel) op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de sector. Je ziet de nieuwste fysieke producten, diensten en innovaties van ruim 300 exposanten uit de complete sector (13 verschillende branches) binnen de recreatie. Je ontmoet (bestaande) relaties en ontdekt nieuwe leveranciers. 

Kortom, een compleet aanbod waarbij een bezoek aan Recreatie Vakbeurs je klaarstoomt en up-to-date maakt voor het nieuwe recreatieseizoen! Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de sector en weten waar je op moet inspelen om ‘futureproof te blijven? Kom dan op 14, 15 en 16 november 2023 naar Evenementenhal Hardenberg en zorg dat je op de hoogte blijft van alle ‘trending topics’ in de recreatiesector.

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Dok 14 750e Green Key deelnemer
21-11-2023

Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven

Een duurzame mijlpaal in de recreatiesector: Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750e bedrijf in Nederland het duurzaamheidscertificaat Green Key!

Meer lezen
Euro Parcs Huiseigenaren Podcast
20-11-2023

Green Key te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast

Green Key was recentelijk te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast om uitleg te geven over het duurzaamheidskeurmerk en diens toegevoegde waarde voor bedrijven in de gastvrijheidssector.

Meer lezen
Lancering nieuwe Green Key website
07-11-2023

Nieuwe Green Key website gelanceerd voor een verbeterde ervaring

Na maanden eraan gewerkt te hebben en het verzamelen van waardevolle feedback van onze deelnemers, zijn we verheugd om de lancering van onze nieuwe Green Key website aan te…

Meer lezen
Scope 3 emissies
06-11-2023

Scope 3-emissies: krijg grip op de CO2-uitstoot in jouw keten

Steeds meer organisaties krijgen kritische vragen over hun CO2-uitstoot. Zowel door nieuwe wet- en regelgeving (CSRD) als door investeerders, opdrachtgevers en werknemers en wordt het dus steeds…

Meer lezen
Duurzaam kamperen
10-10-2023

Duurzame Trend: duurzame kampeervakanties worden belangrijker

Kampeerders hechten steeds meer belang aan duurzaamheid bij het plannen van hun vakantie. Uit een representatief onderzoek van de ANWB onder 448 kampeerders blijkt dat bijna de helft (48 procent)…

Meer lezen
Single Use Plastic
09-10-2023

De nieuwe Single Use Plastic wetgeving gaat van kracht in 2024

De Nederlandse overheid heeft besloten om de strijd tegen zwerfafval aan te gaan door de regulering van plastic wegwerpproducten, bekend als de SUP-wetgeving (Single Use Plastic).

Meer lezen
Circulair AAN
27-09-2023

Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering!

Meer lezen
GAIA Green Awards
20-09-2023

2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van…

Meer lezen
Inspiratieboek
15-09-2023

Nieuw inspiratieboek voor onze deelnemers

In nauwe samenwerking met een van onze toegewijde keurmeesters, Robin van Milligen, hebben we een waardevol hulpmiddel ontwikkeld om onze Green Key-deelnemers te ondersteunen op hun reis naar…

Meer lezen
Paviljoen Sjoerd Prijs
01-08-2023

Paviljoen Sjoerd (Ameland) verkozen tot Meest Duurzame Strandpaviljoen van Nederland!

Donderdag 27 juli werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt.

Meer lezen