Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

27-09-2023 10:40:00

Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering!

Circulair AAN
  • Wil jij samen met anderen leren?
  • Sta je open voor verandering?
  • Wil je met een brede blik kijken naar verduurzamen van jouw bedrijf?

Ga dan mee op reis! Aan de hand van twee keer een bedrijfsbezoek door een adviseur en twee centrale bijeenkomsten. 

Project Circulair AAN!
Circulair AAN! is een gericht traject voor bedrijven in de gastvrijheidssector om in je bedrijf te kijken waar je staat en hoe je duurzaam ondernemen nog meer kan doorvoeren in je bedrijf. Onder begeleiding van lokale adviseurs en trainers van Green Leisure Group gaan maximaal 10 bedrijven individueel en samen aan de slag.

  • Start sept/okt: scan/nulmeting specifiek gericht op jouw gastvrijheidsbedrijf. De Friese adviseur bezoekt jouw bedrijf (datum in overleg). Samen brengen jullie in kaart waar de onderneming staat op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen. Dit wordt uitgewerkt in een op maat gemaakte rapportage met praktische adviezen.
  • November: Centrale bijeenkomst (Leeuwarden of op locatie van een deelnemer). Presentatie nulmeting en delen best practises en uitdagingen.
  • November/December: opstellen plan van aanpak op locatie. Adviseur en ondernemer werken adviezen uit in plan van aanpak waarmee jullie aan de slag kunnen op korte, middellange en lange termijn. Adviseurs inventariseren collectieve uitdagingen bedrijfsoverstijgende uitdagingen voor verduurzamen.
  • December/Januari: delen praktische oplossingen, vraagstukken en collectieve uitdagingen. 

Wat levert het op?

  • meer waarde halen uit je bedrijf
  • aan sluiten bij nieuwe wensen en verwachtingen van gasten
  • anticiperen op veranderende wet- en regelgeving

Voor wie?
Ondernemers in de gastvrijheidssector in Friesland; hotel, B&B, camping, jachthaven, bungalowpark. Klein en/of groot. Nog aan het begin van of al gestart met verduurzaming. 

Kosten, eigen bijdrage en vragen
Door de bijdrage vanuit het Actieplan Circulair Gastvrijheidssector kunnen maximaal 10 ondernemers aan dit project deelnemen met een eigen bijdrage van € 299,-. We verwachten van de ondernemers die meedoen commitment en inzet in het project en na afloop bereidheid goede en inspirerende voorbeelden en kennis te delen met gasten en collega ondernemers.

Vragen?
Neem contact op met Marjan Soepboer (Toerisme Alliantie Friesland) marjansoepboer@ynbusiness.nl of Hanneke Schmeink (Circulair Friesland) hanneke.schmeink@circulairfriesland.frl

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Dok 14 750e Green Key deelnemer
21-11-2023

Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven

Een duurzame mijlpaal in de recreatiesector: Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750e bedrijf in Nederland het duurzaamheidscertificaat Green Key!

Meer lezen
Euro Parcs Huiseigenaren Podcast
20-11-2023

Green Key te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast

Green Key was recentelijk te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast om uitleg te geven over het duurzaamheidskeurmerk en diens toegevoegde waarde voor bedrijven in de gastvrijheidssector.

Meer lezen
Lancering nieuwe Green Key website
07-11-2023

Nieuwe Green Key website gelanceerd voor een verbeterde ervaring

Na maanden eraan gewerkt te hebben en het verzamelen van waardevolle feedback van onze deelnemers, zijn we verheugd om de lancering van onze nieuwe Green Key website aan te…

Meer lezen
Scope 3 emissies
06-11-2023

Scope 3-emissies: krijg grip op de CO2-uitstoot in jouw keten

Steeds meer organisaties krijgen kritische vragen over hun CO2-uitstoot. Zowel door nieuwe wet- en regelgeving (CSRD) als door investeerders, opdrachtgevers en werknemers en wordt het dus steeds…

Meer lezen
Recreatie vakbeurs
12-10-2023

Wij staan op de Recreatie Vakbeurs 2023, kom je langs?

Kom je op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen je dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, jouw keuring en je…

Meer lezen
Duurzaam kamperen
10-10-2023

Duurzame Trend: duurzame kampeervakanties worden belangrijker

Kampeerders hechten steeds meer belang aan duurzaamheid bij het plannen van hun vakantie. Uit een representatief onderzoek van de ANWB onder 448 kampeerders blijkt dat bijna de helft (48 procent)…

Meer lezen
Single Use Plastic
09-10-2023

De nieuwe Single Use Plastic wetgeving gaat van kracht in 2024

De Nederlandse overheid heeft besloten om de strijd tegen zwerfafval aan te gaan door de regulering van plastic wegwerpproducten, bekend als de SUP-wetgeving (Single Use Plastic).

Meer lezen
GAIA Green Awards
20-09-2023

2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van…

Meer lezen
Inspiratieboek
15-09-2023

Nieuw inspiratieboek voor onze deelnemers

In nauwe samenwerking met een van onze toegewijde keurmeesters, Robin van Milligen, hebben we een waardevol hulpmiddel ontwikkeld om onze Green Key-deelnemers te ondersteunen op hun reis naar…

Meer lezen
Paviljoen Sjoerd Prijs
01-08-2023

Paviljoen Sjoerd (Ameland) verkozen tot Meest Duurzame Strandpaviljoen van Nederland!

Donderdag 27 juli werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt.

Meer lezen