2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

20-09-2023 10:43:00

Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van Nederland en België.

GAIA Green Awards

Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) en de juryleden hebben de volgende winnaars bekendgemaakt: 

 • Categorie hotels – Kapellerput (Heeze)

• Categorie restaurants – Ethica (Den Haag)

• Categorie MICE-locaties – De Groene Afslag (Laren)

Zowel Kapellerput als Ethica hebben het gouden Green Key certificaat. Een mooie bevestiging dat certificering met Green Key je bedrijf aantoonbaar duurzaam maakt én het bedrijf meer op de kaart zet!

Ethica won daarnaast ook nog eens de Falco Eleonora Award voor hun opvallend duurzame Food & Beverage concept, met een menukaart met grotendeels vegetarische en lokale producten en wild dat uit over populatie geschoten is.

De winnaars van deze achtste editie ontvingen een dinercheque van Euro-Toques en een bijzondere award ontworpen door atelier De Wijde Doelen; een kunstatelier waar getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking werken.

Wij willen bij deze Kapellerput en Ethica (en uiteraard ook de De Groene Afslag) van harte feliciteren met deze prachtige prestatie en hun inspirerende functie voor andere bedrijven om ook (verder) te verduurzamen!

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven uit België en Nederland die uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen. De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de verduurzaming van de horecasector.

Bekijk ook onze andere nieuwsartikelen

Dok 14 750e Green Key deelnemer
21-11-2023

Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven

Een duurzame mijlpaal in de recreatiesector: Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750e bedrijf in Nederland het duurzaamheidscertificaat Green Key!

Meer lezen
Euro Parcs Huiseigenaren Podcast
20-11-2023

Green Key te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast

Green Key was recentelijk te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast om uitleg te geven over het duurzaamheidskeurmerk en diens toegevoegde waarde voor bedrijven in de gastvrijheidssector.

Meer lezen
Lancering nieuwe Green Key website
07-11-2023

Nieuwe Green Key website gelanceerd voor een verbeterde ervaring

Na maanden eraan gewerkt te hebben en het verzamelen van waardevolle feedback van onze deelnemers, zijn we verheugd om de lancering van onze nieuwe Green Key website aan te…

Meer lezen
Scope 3 emissies
06-11-2023

Scope 3-emissies: krijg grip op de CO2-uitstoot in jouw keten

Steeds meer organisaties krijgen kritische vragen over hun CO2-uitstoot. Zowel door nieuwe wet- en regelgeving (CSRD) als door investeerders, opdrachtgevers en werknemers en wordt het dus steeds…

Meer lezen
Recreatie vakbeurs
12-10-2023

Wij staan op de Recreatie Vakbeurs 2023, kom je langs?

Kom je op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen je dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, jouw keuring en je…

Meer lezen
Duurzaam kamperen
10-10-2023

Duurzame Trend: duurzame kampeervakanties worden belangrijker

Kampeerders hechten steeds meer belang aan duurzaamheid bij het plannen van hun vakantie. Uit een representatief onderzoek van de ANWB onder 448 kampeerders blijkt dat bijna de helft (48 procent)…

Meer lezen
Single Use Plastic
09-10-2023

De nieuwe Single Use Plastic wetgeving gaat van kracht in 2024

De Nederlandse overheid heeft besloten om de strijd tegen zwerfafval aan te gaan door de regulering van plastic wegwerpproducten, bekend als de SUP-wetgeving (Single Use Plastic).

Meer lezen
Circulair AAN
27-09-2023

Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering!

Meer lezen
Inspiratieboek
15-09-2023

Nieuw inspiratieboek voor onze deelnemers

In nauwe samenwerking met een van onze toegewijde keurmeesters, Robin van Milligen, hebben we een waardevol hulpmiddel ontwikkeld om onze Green Key-deelnemers te ondersteunen op hun reis naar…

Meer lezen
Paviljoen Sjoerd Prijs
01-08-2023

Paviljoen Sjoerd (Ameland) verkozen tot Meest Duurzame Strandpaviljoen van Nederland!

Donderdag 27 juli werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt.

Meer lezen