Duurzame Hotels in Nederland

Duurzame Hotels & Conferentiecentra Nederland

Ben je op zoek naar een duurzaam hotel? Op deze pagina vind je duurzame hotels in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben. Onder deze bedrijfsgroep vallen ook hotels met een conferentiecentrum.
Ook leggen we hier uit wat duurzame hotels met Green Key precies inhouden, én wat de voordelen zijn van het kiezen voor een duurzaam hotel.

Ben je op zoek naar andere duurzame accommodaties in Nederland met een Green Key duurzaamheidscertificaat? Kijk dan bij het overzicht van al onze duurzame bedrijfsgroepen.

Duurzame hotels in Nederland: wat houdt het in?

Wil je op vakantie of een weekendje weg in Nederland, maar wil je tegelijkertijd je impact op het milieu minimaliseren? Tegenwoordig zegt bijna elk hotel wel duurzaam te ondernemen. Echter is dit niet makkelijk te controleren voor jou als gast. Green Key biedt hier een uitkomst in. Zie je een hotel met een Green Key certificaat? Dan weet jij zeker dat het een duurzaam hotel is waar jij met een gerust hart je vakantie kan vieren. Maar wat houdt een duurzaam hotel precies in? Dat leggen we hieronder uit!

Duurzame hotels met een Green Key duurzaamheidscertificaat spelen een steeds belangrijkere rol in de recreatiesector. Deze hotels streven ernaar hun negatieve milieueffecten in de gehele bedrijfsvoering te minimaliseren en dragen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Green Key hotels streven naar energie-efficiëntie door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, energiebesparende technologieën en verlichtingssystemen met lage impact. Ze implementeren ook waterbesparende maatregelen, zoals het hergebruik van water en het installeren van efficiënte sanitairvoorzieningen. Daarnaast hebben ze aandacht voor afvalbeheer en recycling, waarbij ze proberen hun afval te verminderen en te scheiden. Deze duurzaamheidsinspanningen dragen bij aan een groenere en meer verantwoorde bedrijfsvoering.

Ook is maatschappelijk verantwoord ondernemen een essentieel aspect van duurzaam ondernemen in de hotelbranche. Deze hotels ondersteunen lokale gemeenschappen door samen te werken met plaatselijke leveranciers en producenten. Tevens spelen ze een rol in het bewustmaken van gasten over duurzaamheid en moedigen ze hen aan om ook bewuste keuzes te maken tijdens hun verblijf.

Voordelen duurzame hotels

Het kiezen voor een duurzaam hotel biedt verschillende voordelen, zowel voor gasten als voor het milieu en de gemeenschap:

  1. 1. Milieuvriendelijkheid: Duurzame hotels nemen maatregelen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van de CO2-uitstoot en bescherming van het milieu.

  2. 2. Bewustzijn en educatie: Duurzame hotels informeren gasten over hun inspanningen en moedigen hen aan om ook duurzame keuzes te maken tijdens hun verblijf en in hun dagelijks leven. Gasten krijgen de kans om meer te leren over duurzaamheid en hoe ze hun impact op het milieu kunnen verminderen.

  3. 3. Hoogwaardige ervaring: Duurzame hotels bieden hoogwaardige accommodatie en diensten. Ze streven naar comfort en luxe, zonder concessies te doen aan duurzaamheid. Gasten kunnen genieten van een aangenaam verblijf met moderne voorzieningen, gezonde voedingsmogelijkheden en een gevoel van welzijn.

  4. 4. Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Duurzame hotels tonen maatschappelijke verantwoordelijkheid door te investeren in de lokale gemeenschap. Ze werken samen met lokale leveranciers, ondersteunen lokale projecten en stimuleren de plaatselijke economie.

  5. 5. Toekomstgericht reizen: Het kiezen voor een duurzaam hotel is een manier om verantwoord en toekomstgericht te reizen. Het stelt gasten in staat om hun reiservaringen in overeenstemming te brengen met hun persoonlijke waarden en om positieve impact te creëren op de bestemmingen die ze bezoeken.

Kortom, duurzame hotels met een Green Key certificaat streven naar kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door te kiezen voor duurzame hotels kunnen gasten bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde toerisme-industrie. Zo kan je genieten van hoogwaardige accommodatie en diensten, terwijl je weet dat het hotel (en jijzelf) een positieve impact heeft op het milieu en de (lokale) gemeenschap!

Hieronder is een overzicht van duurzame hotels in Nederland die een Green Key duurzaamheidscertificaat hebben. Klik op de hotelnaam voor meer informatie erover, of typ de naam van een hotel in om te kijken of deze Green Key heeft en duurzaam is. 

Overzicht van duurzame hotels in Nederland

Bedrijfsnaam Categorie Plaatsnaam Oplopend gesorteerdCertificering
<< Eerste | < Vorige<4567891011121314>Volgende > | Laatste >>
Hotel Restaurant Château St. GerlachHotel / conferentiecentrumValkenburg aan de GeulGoud
Hotel Restaurant Bitter en ZoetHotel / conferentiecentrumVeenhuizenGoud
NH Conference Centre KoningshofHotel / conferentiecentrumVELDHOVENGoud
Bilderberg Hotel De Bovenste MolenHotel / conferentiecentrumVenloGoud
Van der Valk Hotel VenloHotel / conferentiecentrumVenloGoud
Leonardo Hotel Vinkeveen-AmsterdamHotel / conferentiecentrumVinkeveenZilver
Westcord Hotel De Wadden BVHotel / conferentiecentrumVlielandGoud
Westcord Strandhotel SeeduynHotel / conferentiecentrumVlielandGoud
Residentie Vlierijck BeheerHotel / conferentiecentrumVlielandGoud
Hotel de Timmerfabriek | Kloeg CollectionHotel / conferentiecentrumVlissingenGoud
Van der Valk Hotel De Gouden LeeuwHotel / conferentiecentrumVOORSCHOTENGoud
Hotel Thermen BusslooHotel / conferentiecentrumVoorstGoud
Landgoed Huize BergenHotel / conferentiecentrumVUGHTGoud
Kloosterhotel ZINHotel / conferentiecentrumVUGHTGoud
Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch-VughtHotel / conferentiecentrumVughtZilver
Rijnijssel Hotel de Nieuwe WereldHotel / conferentiecentrumWageningenGoud
Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche BergHotel / conferentiecentrumWageningenGoud
Hotel de Brabantse BiesboschHotel / conferentiecentrumWerkendamGoud
EIGENTIJDSERFHotel / conferentiecentrumWESTELBEERSGoud
Hotel Kaap West | Kloeg CollectionHotel / conferentiecentrumWestkapelleGoud
Van Rossum café restaurant stadshotelHotel / conferentiecentrumWoerdenGoud
Fletcher Hotel-Restaurant WolfhezeHotel / conferentiecentrumWolfhezeZilver
Fletcher Hotel-Restaurant De BuunderkampHotel / conferentiecentrumWolfhezeZilver
Zaan Hotel BVHotel / conferentiecentrumZaandamGoud
NH ZandvoortHotel / conferentiecentrumZANDVOORTGoud

Duurzame hotels in Nederland op de kaart

Benieuwd waar op de Nederlandse kaart de duurzame hotels zich bevinden? Kijk dan snel op onze interactieve kaart met duurzame bedrijven. 

Meer duurzame accommodaties

Naast duurzame hotels komen er ook andere duurzame bedrijfsgroepen in aanmerking voor het Green Key duurzaamheidskeurmerk. Benieuwd welke? Kijk snel op één van de volgende pagina's van onze andere Green Key bedrijfsgroepen:

Duurzame Bungalowparken

Duurzame Beurs-, congres-, vergader en evenementenlocatie

Duurzame Dagrecreatie

Duurzame Kampeerbedrijven

Duurzame Groepsaccommodaties en Bed&Breakfast

Duurzame Restaurants en Strandpaviljoens