Duurzame campings in Nederland: wat houdt het in?

Wil je op vakantie of een weekendje weg in Nederland, maar wil je tegelijkertijd jouw impact op het milieu minimaliseren? Tegenwoordig zegt bijna elke camping wel duurzaam te ondernemen. Echter is dit niet makkelijk te controleren voor jou als gast. Green Key biedt hier een uitkomst in. Zie je een camping met een Green Key certificaat? Dan weet jij zeker dat het een duurzame camping is waar jij met een gerust hart je vakantie kan vieren. Maar wat houdt een duurzame camping precies in? Dat leggen we hieronder uit!

Duurzame campings met een Green Key duurzaamheidscertificaat spelen een steeds belangrijkere rol in de recreatiesector. Deze campings streven ernaar hun negatieve milieuimpact in de gehele bedrijfsvoering te minimaliseren en dragen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Green Key campings streven naar energie-efficiëntie door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, energiebesparende technologieën en verlichtingssystemen met lage impact. Ze implementeren ook waterbesparende maatregelen, zoals het hergebruik van water en het installeren van efficiënte sanitairvoorzieningen. Daarnaast hebben ze aandacht voor afvalbeheer en recycling, waarbij ze proberen hun afval te verminderen en te scheiden. Deze duurzaamheidsinspanningen dragen bij aan een groenere en meer verantwoorde bedrijfsvoering.

Ook is maatschappelijk verantwoord ondernemen een essentieel aspect van duurzaam ondernemen in de kampeerbranche. Deze campings ondersteunen lokale gemeenschappen door samen te werken met plaatselijke leveranciers en producenten. Tevens spelen ze een rol in het bewustmaken van gasten over duurzaamheid en moedigen ze hen aan om ook bewuste keuzes te maken tijdens hun verblijf.

Aan welke normen voldoen duurzame Green Key campings?

Voordelen duurzame campings

Het kiezen voor een duurzame camping met Green Key biedt verschillende voordelen, zowel voor gasten als voor het milieu en de gemeenschap:

  • Milieuvriendelijkheid: Duurzame campings nemen maatregelen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van de CO2-uitstoot en bescherming van het milieu.
  • Bewustzijn en educatie: Duurzame campings informeren gasten over hun inspanningen en moedigen hen aan om ook duurzame keuzes te maken tijdens hun verblijf en in hun dagelijks leven. Gasten krijgen de kans om meer te leren over duurzaamheid en hoe ze hun impact op het milieu kunnen verminderen.
  • Hoogwaardige ervaring: Duurzame campings bieden hoogwaardige accommodatie en diensten. Ze streven naar comfort en luxe, zonder concessies te doen aan duurzaamheid. Gasten kunnen genieten van een aangenaam verblijf met moderne voorzieningen, gezonde voedingsmogelijkheden en een gevoel van welzijn.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Duurzame campings tonen maatschappelijke verantwoordelijkheid door te investeren in de lokale gemeenschap. Ze werken samen met lokale leveranciers, ondersteunen lokale projecten en stimuleren de plaatselijke economie.
  • Toekomstgericht reizen: Het kiezen voor een duurzame camping is een manier om verantwoord en toekomstgericht te reizen. Het stelt gasten in staat om hun reiservaringen in overeenstemming te brengen met hun persoonlijke waarden en om positieve impact te creëren op de bestemmingen die ze bezoeken.

Kortom, duurzame campings met een Green Key certificaat streven naar kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Door te kiezen voor duurzame campings met een Green Key certificaat kunnen gasten bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde toerisme-industrie. Zo kan je genieten van hoogwaardige accommodatie en diensten, terwijl je weet dat de camping (en jijzelf) een positieve impact heeft op het milieu en de (lokale) gemeenschap!

Hieronder is een link naar een overzicht van alle duurzame bedrijven in Nederland die een Green Key duurzaamheidscertificaat hebben. Filter op 'Camping' om een overzicht te krijgen van alle duurzame campings met Green Key in Nederland.

Klik op de bedrijfsnaam voor meer informatie erover, of typ de naam van een camping in om te kijken of deze Green Key heeft en duurzaam is.

Alle duurzame campings met Green Key in Nederland

Meer duurzame bedrijven met Green Key

Green Key Deelnemer | Pullman Eindhoven Cocagne

Duurzame Hotels

Duurzame hotels in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben. Hieronder vallen ook hotels met conferentiecentrum.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Landal Amerongse Berg

Duurzame Bungalowparken

Duurzame bungalowparken in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Restaurant Pullman

Duurzame Restaurants

Duurzame restaurants in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben. Hieronder vallen ook strandpaviljoens.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Museum Slot Loevestein

Duurzame Dagrecreatie

Duurzame dagrecreatie in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben. Hieronder vallen onder andere: dagattractieparken, musea, nationale parken, bezoekerscentra en buitensportbedrijven (outdoor).

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Paasheuvelgroep Baarn

Duurzame Groepsaccommodaties

Duurzame groepsaccommodaties in Nederland die een duurzaamheids-certificaat van Green Key hebben.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Bed and Breakfast Marrum

Duurzame Bed and Breakfast

Duurzame bed and breakfasts in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | BCN Rotterdam

Duurzame Congres- en Vergaderlocaties

Duurzame congres- en vergaderlocaties in Nederland die een duurzaamheids-certificaat van Green Key hebben. Hieronder vallen onder andere: congreslocaties, beurslocaties, theaters en muziekpodiums (met zakeijke congresmarkt).

Meer lezen