Duurzame restaurants in Nederland: wat houdt het in?

Wil je een lekker hapje eten in Nederland, maar wil je tegelijkertijd jouw impact op het milieu minimaliseren? Tegenwoordig zegt bijna elk restaurant wel duurzaam te ondernemen. Echter is dit niet makkelijk te controleren voor jou als gast. Green Key biedt hier een uitkomst in. Zie je een restaurant met een Green Key certificaat? Dan weet jij zeker dat het een duurzaam restaurant is waar jij met een gerust hart van jouw eten kan genieten. Maar wat houdt een duurzaam restaurant precies in? Dat leggen we hieronder uit!

Duurzame restaurants met een Green Key duurzaamheidscertificaat spelen een steeds belangrijkere rol in de gastvrijheidssector. Deze restaurants streven ernaar hun negatieve milieuimpact in de gehele bedrijfsvoering te minimaliseren en dragen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Green Key restaurants streven naar energie-efficiëntie door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, energiebesparende technologieën en verlichtingssystemen met lage impact. Ze implementeren ook waterbesparende maatregelen, zoals het hergebruik van water en het installeren van efficiënte sanitairvoorzieningen. Daarnaast hebben ze aandacht voor afvalbeheer en recycling, waarbij ze proberen hun afval te verminderen en te scheiden. Deze duurzaamheidsinspanningen dragen bij aan een groenere en meer verantwoorde bedrijfsvoering.

Ook is maatschappelijk verantwoord ondernemen een essentieel aspect van duurzaam ondernemen in de restaurantbranche. Deze restaurants ondersteunen lokale gemeenschappen door samen te werken met plaatselijke leveranciers en producenten. Tevens spelen ze een rol in het bewustmaken van bezoekers over duurzaamheid en moedigen ze hen aan om ook bewuste keuzes te maken tijdens hun bezoek.

Aan welke normen voldoen duurzame Green Key restaurants?

Voordelen duurzame restaurants

Het kiezen voor een duurzaam restaurant met Green Key biedt verschillende voordelen, zowel voor bezoekers als voor het milieu en de gemeenschap:

  • Milieuvriendelijkheid: Duurzame restaurants nemen maatregelen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van de CO2-uitstoot en bescherming van het milieu.
  • Bewustzijn en educatie: Duurzame restaurants informeren bezoekers over hun inspanningen en moedigen hen aan om ook duurzame keuzes te maken tijdens hun bezoek en in hun dagelijks leven. Bezoekers krijgen de kans om meer te leren over duurzaamheid en hoe ze hun impact op het milieu kunnen verminderen.
  • Hoogwaardige ervaring: Duurzame restaurants bieden hoogwaardige diensten. Ze streven naar kwaliteit en comfort, zonder concessies te doen aan duurzaamheid. Bezoekers kunnen genieten van een aangenaam bezoek met moderne voorzieningen, gezonde voedingsmogelijkheden en een gevoel van welzijn.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Duurzame restaurants tonen maatschappelijke verantwoordelijkheid door te investeren in de lokale gemeenschap. Ze werken samen met lokale leveranciers, ondersteunen lokale projecten en stimuleren de plaatselijke economie.
  • Toekomstgericht dineren: Het kiezen voor een duurzaam restaurant is een manier om verantwoord en toekomstgericht te dineren. Het stelt bezoekers in staat om hun dinerervaringen in overeenstemming te brengen met hun persoonlijke waarden en om positieve impact te creëren op de bestemmingen die ze bezoeken.

Kortom, duurzame restaurants met een Green Key certificaat streven naar kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Door te kiezen voor duurzame restaurants met een Green Key certificaat kunnen bezoekers bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde toerisme-industrie. Zo kan je genieten van hoogwaardig eten en diensten, terwijl je weet dat het restaurant (en jijzelf) een positieve impact heeft op het milieu en de (lokale) gemeenschap!

Hieronder is een link naar een overzicht van alle duurzame bedrijven in Nederland die een Green Key duurzaamheidscertificaat hebben. Filter op 'Restaurant' om een overzicht te krijgen van alle duurzame restaurants met Green Key in Nederland.

Klik op de bedrijfsnaam voor meer informatie erover, of typ de naam van een restaurant in om te kijken of deze Green Key heeft en duurzaam is.

Alle duurzame restaurants met Green Key in Nederland

Meer duurzame bedrijven met Green Key

Green Key Deelnemer | Pullman Eindhoven Cocagne

Duurzame Hotels

Duurzame hotels in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben. Hieronder vallen ook hotels met conferentiecentrum.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Landal Amerongse Berg

Duurzame Bungalowparken

Duurzame bungalowparken in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Camping de Paal

Duurzame Campings

Duurzame campings in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben. Hieronder vallen ook minicampings en natuurkampeerterreinen.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Museum Slot Loevestein

Duurzame Dagrecreatie

Duurzame dagrecreatie in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben. Hieronder vallen onder andere: dagattractieparken, musea, nationale parken, bezoekerscentra en buitensportbedrijven (outdoor).

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Paasheuvelgroep Baarn

Duurzame Groepsaccommodaties

Duurzame groepsaccommodaties in Nederland die een duurzaamheids-certificaat van Green Key hebben.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | Bed and Breakfast Marrum

Duurzame Bed and Breakfast

Duurzame bed and breakfasts in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Green Key hebben.

Meer lezen
Green Key Deelnemer | BCN Rotterdam

Duurzame Congres- en Vergaderlocaties

Duurzame congres- en vergaderlocaties in Nederland die een duurzaamheids-certificaat van Green Key hebben. Hieronder vallen onder andere: congreslocaties, beurslocaties, theaters en muziekpodiums (met zakeijke congresmarkt).

Meer lezen