Stap 1: Inlezen en overleggen

Lees je in op onze website wat het duurzaamheidskeurmerk Green Key precies inhoudt, wat de voordelen zijn van certificatie én aan welke duurzaamheidsnormen het bedrijf dient te voldoen om Green Key te behalen. Overleg vervolgens intern of het bedrijf voor Green Key wil gaan.

Wat houdt Green Key in?
Inlezen en overleggen

Stap 2: Aanmelden

Meld je aan op de website van Green Key. Stichting KMVK, de uitvoerder van Green Key in Nederland, zal een 'Mijn Green Key' account voor jouw bedrijf aanmaken. Met dit account kan je vervolgens zelfstandig aan de slag om de (verbruiks)gegevens in te voeren van het bedrijf en de keuring voor te bereiden.

Er worden eenmalig aanmeldkosten in rekeningen gebracht. Hiervoor ontvangt jouw bedrijf na het aanmelden een factuur.

Meld jouw bedrijf aan Bekijk de deelname kosten & voorwaarden
Aanmelden

Stap 3: Keuring voorbereiden

Bereid de keuring zelfstandig voor. Kijk welke duurzaamheidsnormen behaald dienen te worden door jouw bedrijf, en voer deze verduurzaming door binnen het bedrijf.

Vervolgens vul je in jullie 'Mijn Green Key' account de doe-het-zelf keuring in: een online formulier waarin je aangeeft aan welke normen je voldoet en hiervoor, indien nodig, bewijsmateriaal oplevert. Bij sommige normen is het noodzakelijk om als bewijs ingevulde documenten aan te leveren. Hiervoor zijn handige hulpmiddelen beschikbaar die je kan gebruiken.

In de doe-het-zelf keuring zie je overzichtelijk aan welke verplichte normen je nog moet voldoen, en hoeveel optionele normen je nog dient te behalen voor de 3 niveaus (brons, zilver en goud).

Heb je vragen over bepaalde normen? Kijk dan onderaan deze pagina voor de verschillende manieren waarop wij jou graag helpen.

Bekijk de Green Key normen voor jouw bedrijfscategorie
Keuring voorbereiden

Stap 4: Keuring op locatie door keurmeester

Voldoet het bedrijf aan alle verplichte normen en voldoende optionele normen voor jouw gewenste niveau? Plan dan een keuring met de keurmeester in via de Green Key website. Er wordt in overleg met de keurmeester een datum gepland waarop de keurmeester langs komt. Zodra de keuringsdatum bekend is zal er een factuur gestuurd worden voor de jaarlijkse deelnamekosten.

Tijdens de keuring komt een keurmeester op locatie bij jouw bedrijf langs om samen met jou de ingevulde doe-het-zelf keuring door te nemen en te kijken of het bedrijf ook echt aan de duurzaamheidsnormen voldoet doormiddel van verschillende checks.

De keuring kan drie uitslagen hebben:

  1. Alle normen zijn behaald en het bedrijf wordt gecertificeerd met Green Key brons, zilver of goud (afhankelijk van het aantal behaalde optionele normen).
  2. Bijna alle normen zijn behaald op enkele na. Je dient nog aanvullend bewijs aan te leveren of actie te ondernemen om deze normen te behalen. Na goedkeuring hiervan wordt het bedrijf alsnog gecertificeerd met Green Key.
  3. Er zijn meer dan 5 verplichte normen nog niet akkoord. Je krijgt daartoe adviezen van de keurmeester. De keurmeester komt na afronding van deze resterende normen terug voor een herstelkeuring. Hier zijn kosten aan verbonden.
Keuring op locatie door keurmeester

Stap 5: Certificering

Keurt de keurmeester alle ingevulde normen in de doe-het-zelf keuring goed? Gefeliciteerd! Dan krijgt jouw bedrijf het Green Key certificaat. Dit kan brons, zilver of goud zijn, afhankelijk van hoeveel optionele normen jouw bedrijf heeft behaald.

Stichting KMVK, de uitvoerder van Green Key in Nederland, zal vervolgens het Green Key certificaat, het muurschild, een vlag of banier, Green Key folders en nog meer promotiemateriaal opsturen. Daarnaast zal jouw bedrijf op de Green Key website komen te staan tussen alle andere Green Key bedrijven.

Bekijk alle duurzame bedrijven met Green Key
Certificering

Stap 6: Periodieke keuring

Na de eerste keuring vindt er het jaar erop een tweede keuring op locatie door een keurmeester plaats. Deze dient op dezelfde manier voorbereid te worden als de eerste keuring (zie stap 3). Na deze tweede keuring zal de periodieke keuring op locatie om de 2 jaar plaatsvinden. Bed and breakfasts, minicampings, restaurants, strandpaviljoens en natuurkampeerterreinen worden om de 3 jaar op locatie gekeurd.

In het tussenliggende jaar dien je wel de verbruiksgegevens bij te werken in jouw 'Mijn Green Key' account. Dit moet namelijk elk jaar.

Periodieke keuring

Heb je een vraag of hulp nodig?

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ga naar de veelgestelde vragen (FAQ) om te kijken of jouw vraag ertussen staat.

Bekijk veelgestelde vragen (FAQ)

Advies & Ondersteuning

Bekijk de verschillende advies- en ondersteuningsmogelijkheden die wij bieden om het behalen van Green Key gemakkelijker te maken voor jou.

Bekijk mogelijkheden

Contact

Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

Disclaimer

  • Green Key Nederland draagt zorg voor een onafhankelijke keuring, uitgevoerd door een derde partij. Deze keuring vindt plaats door een keurmeester die geen belangen heeft bij het te keuren bedrijf.
  • Green Key Nederland brengt de deelnemers van Green Key Nederland op de hoogte zodra er sprake is van veranderingen in de normen of toelichting op de normen.
  • Alle gegevens die de deelnemer aanlevert voor Green Key deelname worden vertrouwelijk behandeld.
  • Green Key Nederland behandelt alle persoonlijke gegevens volgens de AVG wetgeving.
  • Green Key Nederland promoot de gecertificeerde bedrijven op de website greenkey.nl. Green Key Nederland deelt accommodatie gegevens van de gecertificeerde deelnemers aan derden (OTA’s, websites, touroperators, etc) ten behoeve van promotie van de accommodatie en het keurmerk.
  • Green Key Nederland deelt of publiceert geen data of andere bedrijfsgevoelige informatie aan derden zonder uitdrukkelijke toestemming van het gecertificeerde bedrijf.