Toeristisch

Green Key - Toeristisch

Steeds meer consumenten hebben oog voor natuur en milieu in hun consumptiepatroon. Dat geldt voor "verantwoord kiezen" in de supermarkt, de aankoop van duurzame goederen, groene stroom, gescheiden afval aanbieden etc. Dit geldt gelukkig ook steeds vaker voor de keuze van de vakantiebestemming. Reizigers kopen hun CO2 uitstoot af als ze vliegen naar hun bestemming, gaan naar "ver weg bestemmingen" waar ze verzekerd zijn van eerlijke accommodaties, reizen met openbaar vervoer.

Met het kiezen van een accommodatie (hotel, bungalow, camping) op de bestemming heeft u als toerist met de Green Key een goed instrument voorhanden: u kiest voor een duurzame, milieuvriendelijke accommodatie.

Als u verblijft op een Green Key accommodatie dan kunt u ervan verzekerd zijn dat de bedrijfsleiding van deze accommodatie er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. De ondernemer heeft ook oog voor andere elementen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een Green Key accommodatie is duurzaam. Er wordt zuinig omgegaan met energie, water, gas en er is grote zorg voor afvalverwerking. Een bezoeker zal hier echter in de praktijk weinig negatieve gevolgen van hebben. Als u "waterbesparing" leest, moet u niet denken dat er een minimaal straaltje water uit de douche komt. De criteria van de Green Key zorgen er voor dat er een goede balans is tussen duurzaam ondernemen en comfort. De innovatieve ontwikkelingen in producten en diensten van toeleveranciers van hotels, bungalows, campings staan ook garant voor het comfort. Zo zijn er uitstekende waterbesparende douches. U merkt er als bezoeker niets van. Maar u weet dat u verantwoord onder de douche staat.

Als u de locatiebestemming van uw vakantie gekozen heeft en u weet in welke accommodatievorm, kiest u dan voor een verantwoord alternatief: een accommodatie met een Green Key. Er is volop keus. In ons land, maar ook in 17 andere landen wereldwijd. Op deze site vindt u de Nederlandse Green Key accommodaties. Wilt u naar een Green Key accommodatie in het buitenland, klik dan hier voor de internationale site van Green Key.