Informatie Green Key accommodatie

Wierschuur Nieuwland

Goud

Hippolytushoef

Wierschuur terras zijde.jpgVergroot afbeeldingWierschuur bar keuken.jpgVergroot afbeeldingWierschuur aan Stroeërdijk.jpgVergroot afbeelding

Wierschuur Nieuwland is een provinciaal monument, een oude reusachtige voormalige schuur waar vroeger, toen Wieringen nog een eiland was, het zeegras werd gedroogd. De Wierschuur is in 2017 gerestaureerd en herbestemd tot luxe groepsaccommodatie, trainingslocatie en retreat centrum . Er is een grote, sfeervolle, centrale ruimte met open professionele keuken en rondom negen slaapkamers met eigen badkamer. In het voorhuis en op de vide zijn diverse multifunctionele ruimtes. Op het erf staat de Zuiderzeekeet, een gemeentelijk monument dat vroeger werd gebruikt om de arbeiders die aan de Afsluitdijk werkten met hun gezinnen te huisvesten. De Zuiderzeekeet wordt multifunctioneel gebruikt, als tiende slaapkamer en als kleine vergaderruimte. De Wierschuur en de Zuiderzeekeet worden altijd exclusief aan één gezelschap verhuurd waardoor volledige privacy gewaarborgd is.

Voorbeeldmaatregelen

De Wierschuur is een duurzame accommodatie, nagenoeg energie neutraal waarin maatschappelijk verantwoord wordt ondernomen. Wanneer gebruik wordt gemaakt van catering zijn de producten biologisch, uit eigen streek en wordt alleen op verzoek vlees geserveerd.

Website: Wierschuur Nieuwland