Informatie Green Key accommodatie

NIVON Natuurvriendenhuis & -kampeerterrein Het Hunehuis

Goud

Darp

IMG_20171102_145641.jpgVergroot afbeeldingIMG_20171102_150111.jpgVergroot afbeeldingIMG-20171230-WA0000.jpgVergroot afbeelding

Nivon natuurvriendenhuis Het Hunehuis is een verblijfsaccomodatie midden in het autovrije natuurgebied Holtingerveld, bovenop de Havelterberg, met een magnifiek uitzicht (en een eigen parkeerterrein). Het Hunehuis heeft 29 kamers met 63 bedden en een natuurcamping met 10 plaatsen. Hunehuis is een onderdeel van Natuurvrienden Nederland: NIVON. Het is een bedrijf zonder winstoogmerk, gerund door vrijwilligers. Een maatschappij waarin mensen gelijke kansen hebben en zorgen voor het behoud van de mooie natuur zijn onze idealen. Iedereen die dat kan meevoelen is welkom. Wij zorgen voor een omgeving waarin onze gasten deze idealen ook kunnen meebeleven. Mede daarom vragen wij hen ook zelf mee te doen. Er is in ons huis een gezamenlijke keuken waarin iedereen zijn eigen maaltijd kan klaarmaken, er zijn ruimten waarin samen kan worden gegeten, die echter ook zeer geschikt zijn voor cursussen, vergaderingen en evenementen. Samen werken we aan een betere wereld en een goede toekomst.

Voorbeeldmaatregelen

Bedrijf is niet zuiver een groepsaccommodatie, ook individuele gasten zijn welkom. Het huis wordt ook wel omschreven als doe-het-zelf hotel; de gasten houden hun eigen kamer schoon en kunnen in de goed geoutilleerde keuken hun eigen maaltijden klaarmaken. De gezamenlijke ruimten worden zowel voor het eten, voor recreatie als voor vergaderruimte gebruikt. Het natuurkampeerterrein heeft een uitstraling die past in de natuurlijke omgeving, rustig, maar wel van basisgemakken voorzien. Werkkrachten zijn allen vrijwilligers. Overige voorbeeldmaatregelen: - behoud (historische) erfbeplanting - zonnecollectoren - zonnepanelen - specifieke voorzieningen fiets(kampeerders)

Website: NIVON Natuurvriendenhuis & -kampeerterrein Het Hunehuis