Header Links Logo Fee uitsnede bol

Links

Stichting KMVK

Stichting KMVK, opgericht in 1999 door en voor ondernemers, stimuleert ondernemers in de toerisme- en recreatiebranche duurzaam te ondernemen en te werken aan de kwaliteit en veiligheid van hun accommodaties.Dit doet zij door projecten op te zetten in samenwerking met brancheorganisaties, gemeenten en andere instanties.

Ook beheert de stichting de milieukeurmerken Green Key en de Blauwe Vlag. Verder ontwikkelt ze classificatiesystemen en voert ze honderden inspecties per jaar uit. De Stichting KMVK is een samenwerking tussen RECRON, HISWA Vereniging en de ANWB.

Website Stichting KMVK

Green Key Internationaal

Bekijk ook de internationale website van Green Key voor een overzicht van Green Key deelnemers wereldwijd. Zie ook de internationele brochure.

Website Green Key Internationaal

Gratis fiets- en wandelroutes van de ANWB

Als bezoeker van Green Key-accommodaties heb je een groen hart. Combineer je overnachting daarom eens met een groene activiteit. Op de website van de ANWB vind je meer dan 200 gratis fiets- en wandelroutes. Te voet of op de fiets beleef je de natuur op z’n best. Je staat  er immers midden in. En vaak heeft die natuur nog wel wat verrassingen voor je in petto. Neem eens een kijkje op de fiets- of wandelportal van de ANWB voor gratis routes en heel veel extra informatie over wandelen en fietsen. Of laat je inspireren op Facebook: ANWB Wandelen en ANWB Fietsen

FEE International

FEE is in 1981 vanuit o.a. Nederland opgericht en is inmiddels in 55 landen wereldwijd vertakt. FEEN implementeert de vijf officiële programma's van FEE. De programma's worden ondersteund door UNEP, UNESCO en WTO.

Website FEE-Internationaal

Global Sustainable Tourism Council (GSTC)

Internationale 'waakhond' erkent Green Key.

GTSC, Global Tourism Sustainable Council erkent Green Key international als erkend en betrouwbaar keurmerk voor accommodaties in de toeristisch recreatieve sector en accommodaties voor zakelijke bijeenkomsten. U leest hier meer over via:

Website

Bungalowparkoverzicht.nl

Bungalowparkoverzicht.nl deed onderzoek naar duurzaamheid bij vakantieparken.

Nagenoeg alle vakantiepark organisaties zijn tegenwoordig bezig om vakantieparken duurzamer te maken. Een Green Key certificering speelt hierin een belangrijke rol, maar de vakantiepark organisaties kijken ook naar andere mogelijkheden. Bungalowparkoverzicht was benieuwd wat de verschillende vakantiepark organisaties eigenlijk allemaal nog meer doen om parken te verduurzamen en deed hier daarom uitgebreid onderzoek naar.

Website

Locaties met Meerwaarde(n)


Bij Locaties met Meerwaarde(n) vind je bijzondere en inspirerende locaties voor zakelijke bijeenkomsten, met meer waarden voor cultuur, natuur of mens.

Ze blinken bijvoorbeeld uit op het gebied van duurzaamheid, sociaal ondernemerschap of het bewaken van cultureel erfgoed. Je vind er ook tips om je bijeenkomst maatschappelijk verantwoord te organiseren. Bij elke boeking worden goede doelen gesteund.

Website