Samenwerking Good Fish Foundation en Green Key

GFF en GKwoensdag 14 februari 2018 09:53

De Good Fish Foundation en Green Key gaan in een gezamenlijke missie de Green Key gecertificeerde accommodaties helpen bij de keuze voor verantwoorde vis. Green Key gecertificeerden hebben zich eraan gecommitteerd geen ‘rode vis’ meer op het menu te zetten. ‘Uniek in de foodservice’, vindt milieuorganisatie Good Fish Foundation. ‘Zij nemen hiermee het voortouw’.

Christien Absil, directeur Good Fish Foundation: ‘Dat Green Key gecertificeerde hotelketens, restaurants en accommodaties deze ambitie voor goede vis gaan waarmaken geeft een enorme boost aan de beweging die zo hard nodig is in de foodservice sector’. Chefs zetten graag een bijzondere vissoort op het menu: heilbot, rog, paling, zwaardvis, geelvintonijn, zeebaars, zeeduivel: juist soorten die vaak te kampen hebben met ernstige duurzaamheidsproblemen. Maar ook tropische garnalen die op vrijwel elke menukaart staan: het is niet makkelijk om daar een verantwoorde variant van te vinden.

Geen ‘rode’ vis op de kaart

Voor ‘rode’ soorten op de menukaart zijn gelukkig veel alternatieven beschikbaar. Juist ook uit onze eigen Noordzee of binnenwateren. Het prijskaartje van duurzaamheid hoeft ook geen argument meer te zijn, om niet voor duurzaamheid te kiezen. Schar kost maar een fractie van sliptong en is ook een heerlijke platvis. Makreel zwemt in overvloed voor de kust. Aan chefs de uitdaging om er een goed gerecht van te maken.

Met bijna 700 gecertificeerde bedrijven is Green Key het grootste keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. De VISwijzer beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Rood betekent: ‘Koop deze vis niet, er is sprake van overbevissing of de manier van vangst of kweek is belastend.’

« Terug

Reacties op 'Samenwerking Good Fish Foundation en Green Key'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.