WILDLANDS Adventure Zoo Emmen recyclet PET-flessen

wildlands-recyclet-pet-flessenwoensdag 24 juni 2020

Vanaf woensdag 17 juni 2020 kunnen bezoekers in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen hun PET-fles inleveren, zodat deze wordt gerecycled. Door het hele park staan speciale afvalbakken voor de plastic flessen en in Nortica staat een PET-activatiesysteem om extra aandacht te vragen voor recycling. De machine is door de Kinderraad van Advies van WILDLANDS officieel in gebruik genomen.

Met deze flessenrecycling zet de Adventure Zoo Emmen, die het certificaat Green Key Goud al draagt, nog een stapje extra op het gebied van duurzaamheid. Foto via wildlands.nl 

Duurzaam omgaan met grondstoffen

Dit duurzame circulaire systeem is een initiatief van WILDLANDS en Coca Cola, ondersteund door het WILDLANDS Natuur- en Educatiefonds, met samenwerking uit de regio. Het dierenpark zamelt de PET-flessen in, waarna AREA Reiniging ze gescheiden ophaalt. Nadat de flessen gespoeld zijn, maakt Cumapol Emmen er korrels van. Deze korrels gebruikt Coca Cola als grondstof voor de nieuwe PET-flessen. Wanneer bezoekers hun PET-fles inleveren bij het systeem in Nortica zien ze in het kort de ‘recycling-reis’ die de fles maakt voordat deze hergebruikt wordt. Bezoekers worden op deze manier in het park op een leuke én educatieve wijze geïnformeerd over hergebruik, recycling en het belang van het duurzaam omgaan met grondstoffen. Door het inzamelen van alle PET-flessen is in WILDLANDS een gesloten circuit gecreëerd waarin alle PET-flessen 100% worden hergebruikt.

Kinderraad van Advies

De Kinderraad van Advies nam het educatieve activatiesysteem bij het Poolstation op woensdagmiddag 17 juni 2020 officieel in gebruik:

Wildlands en duurzaamheid

WILDLANDS is al één van de meest duurzame dierenparken van Europa. Energie en water, grondstoffen en afvalstromen worden in het park al in een gesloten kringloop gebruikt. De natuur zelf is tijdens alle bouwprojecten een inspiratiebron. Enkele toepassingen op het park zijn bijvoorbeeld de Living Machine, het gebruik van zonnepanelen voor het opwekken van energie en het hergebruik van (bouw)materialen. Met deze flessenrecycling zet de Adventure Zoo Emmen, die het certificaat Green Key Goud al draagt, nog een stapje extra op het gebied van duurzaamheid.

Bron: wildlands.nl

« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Laatste nieuws Green Key

Hier moet je zijn

Hier moet je zijndinsdag 08 september 2020 De toeristische sector heeft onder leiding van NBTC een herstelplan opgesteld. Hier is de beweging 'Hier Moet Je Zijn' uit voorgekomen waarbij iedereen kan aanhaken om zijn unieke aanbevelingen over unieke plekken in zijn regio te doen.
#hiermoetjezijn Lees verder

Houten ombouw om Zandvoorts afvaleiland bij Thalassa

Ombouw afvalbakken Thalassamaandag 24 augustus 2020 Om afvalscheiden eenvoudiger en aantrekkelijker te maken voor strandgangers in Zandvoort is het afvaleiland naast strandpaviljoen Thalassa voorzien van een houten ombouw. Daarnaast is in augustus een proef gestart om zwerfafval tegen te gaan. Lees verder

Plastic Fles Mob: een muzikale ode voor een schoner strand!

Plastic Fles Mobdinsdag 18 augustus 2020 De medewerkers van KMVK hebben op 21 juli jl. meegedaan met de plastic fles mob. Lees verder