ABN AMRO: Vooral duurzame hotels profiteren van groei

ABN AMROdonderdag 02 maart 2023 13:23

De hotelmarkt krabbelt weer op na de coronacrisis. ABN AMRO voorspelt dat het aantal hotelovernachtingen dit jaar weer boven het niveau van voor de pandemie komt. Toch is het vooral één groep die profiteert van de groeiende hotelmarkt, en dat is mooi nieuws voor onze Green Key deelnemers. Dat zijn namelijk de hotels die hebben geïnvesteerd in verduurzaming. Dit blijkt uit een analyse van ABN AMRO.

Redenen voor dit profijt zijn de lagere energiekosten in de huidige energiecrisis en de aantrekkingskracht die groene hotels hebben op toeristen die steeds milieubewuster gaan reizen. Uit een enquête van Booking.com blijkt ook dat 81% van de ondervraagden duurzaamheid meeweegt in hun vakantieplannen en dat 57% zich beter voelt bij een verblijf in een accommodatie als ze weten dat deze een duurzaam keurmerk heeft. De zorgen die gasten hebben omtrent klimaatverandering spelen hierbij een belangrijk rol.

Ook de zakelijke markt kijkt steeds meer naar hotels die verduurzaamd hebben of makkelijk per trein te bereiken zijn omwille hun verduurzamingsplannen. Ruim een derde van de Nederlandse werkgevers staat zelfs hun personeel alleen toe te overnachten in hotels die een duurzaamheidslabel hebben. Sinds kort is het dan ook op Booking.com zichtbaar welke accommodaties eco-gecertificeerd zijn en door welk keurmerk. Ook de keurmerken Green Key en Duurzaam Gastvrij staan hiertussen.

Om mee te profiteren van de ‘groene groei’ hebben hotels dan ook steeds meer de ambitie om verduurzaming door te voeren in hun bedrijfsvoering stelt ABN AMRO. Om greenwashing te voorkomen en een overzicht te hebben waarop hotels zich kunnen verduurzamen in de bedrijfsvoering, is certificatie met een erkend duurzaamheidskeurmerk zoals Green Key of Duurzaam Gastvrij belangrijk.

Voor meer informatie: zie hier de analyse van ABN AMRO.

« Terug

Reacties op 'ABN AMRO: Vooral duurzame hotels profiteren van groei'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.