Toerisme In Gelderland Weer Wat Duurzamer

Herinnering proefaccount (2)31-03-2022 11:40 31-03-2022 11:40

Op woensdag 30 maart werd in Arnhem door gedeputeerde Peter van ‘t Hoog het Project Green Key Veluwe feestelijk afgesloten. 32 toeristische ondernemers hebben in de afgelopen 2 jaren hard gewerkt aan het verduurzamen van hun bedrijf. Dat was best een opgave in deze moeilijke jaren voor de sector.

Green Key is het internationale duurzaamheidkeurmerk voor bedrijven in recreatie en toerisme. Om dit certificaat te mogen voeren, wordt men regelmatig uitvoerig gekeurd op allerlei facetten. Denk aan zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten.

 

De provincie Gelderland, HISWA-RECRON, Koninklijke Horeca Nederland en diverse gemeenten willen ondernemers in de sector stimuleren hun bedrijfsvoering te verduurzamen. In een speciaal project konden bedrijven de afgelopen 2 jaren een kosteloos adviesbezoek van een deskundige aanvragen om daartoe stappen te nemen. De eisen van de Green Key werden daarbij als handige kapstok gebruikt. Werkelijke certificering met dit keurmerk is dan een kroon op het werk.

 

Inmiddels zijn 8 bedrijven gecertificeerd:  Zenzez Hotel & Lounge (Apeldoorn), EuroParcs Resort Veluwemeer (Nunspeet), Vakantieoord Het Caitwickerzand (Uddel), Camping De Bosgraaf (Lieren), Stichting Eusebius (Arnhem), Natuurkampeerterrein Zegenoord (Loenen) EuroParcs Resort De Wije Werelt (Otterlo) en Recreatiepark de Boshoek (Voorthuizen) (Andere bedrijven zullen nog volgen).

 

Gelders gedeputeerde Peter van ’t Hoog sloot het project af met de opmerking dat de inzet van de ondernemers een pluim verdient: “Dit waren moeilijke jaren voor de sector. Goed om te zien dat deze bedrijven ondanks alles de verduurzaming serieus doorzetten.”.

« Terug

Reacties op 'Toerisme In Gelderland Weer Wat Duurzamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.