Vakjury maakt duurzame finalisten Gaia Green Awards bekend

GaiaGA129-06-2021 10:55 29-06-2021 10:55

In een periode waarin voor de horeca letterlijk en figuurlijk de zon eindelijk weer is doorgebroken zijn de 3 finalisten van de Gaia Green Awards 2021 vastgesteld.

De uitdaging was om uit de 5 genomineerden per categorie de 3 finalisten te selecteren. De 3 finalisten zijn als volgt vastgesteld:

Strandpaviljoens

● The Shore (Scheveningen / NL)

● Beach Inn (IJmuiden / NL)

● The Spot (Zandvoort / NL)

Hotels

● Stayokay Terschelling (Terschelling West / NL)

● Suite Hotel Pincoffs (Rotterdam / NL)

● Van Rossum & Stadshotel Woerden (Woerden / NL)

Restaurants

● Café de Ceuvel (Amsterdam / NL)

● Villa Ockenburgh (Den Haag / NL)

● Paviljoen Pampus (Muiden / NL)

U kunt tot 20 augustus een publieksstem uitbrengen via: ttps://form.jotform.com/211693157849366.

De finalisten in de top 3 worden bezocht door een mystery visitor. Deze mystery visitor gaat controleren hoe duurzaam de finalisten in de praktijk zijn.

Officiële juryoverleg

De vakjury komt op 27 augustus 2021 bijeen om de winnaar per categorie te bepalen. De uiteindelijke winnaars worden op dinsdag 21 september 2021, tijdens de tweede beursdag van Gastvrij Rotterdam, bekend gemaakt door de vakjury op het DSNM! Paviljoen.

Nieuwe award: Plasticvrij Award

Naast de vijf bestaande awards wordt in 2021 een nieuwe award toegevoegd: de Plasticvrij Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de horecalocatie die de meeste stappen heeft gezet in het plasticvrij krijgen van de horecalocatie. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de inspanningen die de horecalocatie heeft verricht in het voorkomen van het gebruik van plastic productverpakkingen, zowel bij leveringen van leveranciers als het uitbannen van Single-Use plastics.

Winnaars 2020

Tijdens de netwerkbijeenkomst van Gastvrij Rotterdam zijn op 22 september 2020, onder toeziend oog van 250 bezoekers in de Rotterdam Ahoy, de Gaia Green Awards 2020 uitgereikt. De volgende winnaars mochten de Gaia Green Awards in ontvangst nemen:

  • Hotels – Stayokay (Bergen op Zoom)
  • Restaurants – Veggies on Fire (Den Haag)
  • Strandpaviljoens – Beachclub Birds (Den Haag)

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage: De Falco Eleonora Award. Deze speciale award ging in 2020 uit naar Beachclub Birds. Ook is er een publiekprijs uitgereikt. Deze prijs is gegaan naar Noorderlicht. Deze Amsterdamse locatie kreeg maar liefst 22,5% van de publiekstemmen.

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen. De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland en België, EKO- Keurmerk Horeca, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group. De awards worden gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam.

« Terug

Reacties op 'Vakjury maakt duurzame finalisten Gaia Green Awards bekend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.