Vier strandpaviljoens in Den Haag behalen Green Key goud!

Haagse Strandpaviljoens22-06-2021 13:33 22-06-2021 13:33

Foto, vlnr: Bieke (Manta Beach), Sander (Habana Beach), Sandro (Strandtent 14) en Marjolein (Strandclub Naturel)

Strandpaviljoens Manta Beach, Strandclub Naturel, Strandtent 14 en Habana Beach hebben met hun duurzame inspanningen Green Key Goud behaald. In totaal hebben nu 22 Haagse strandtenten een Green Key certificering.

‘Een groen Haags strand, mooier is er niet wat mij betreft! En ons kilometerslange strand wordt steeds groener nu er weer vier keurmerken van de hoogste internationale categorie op het gebied van horeca, zijn uitgedeeld aan gepassioneerde ondernemers. Die stuk voor stuk willen bijdragen aan een duurzamer onderneming, strand én stad’, zegt wethouder Liesbeth van Tongeren (GroenLinks). ‘Den Haag had al het duurzaamste strand van Nederland, maar we versterken hiermee onze positie nog meer. Wij zijn er trots op dat dit, zelfs in Corona-tijd, weer is gelukt.’


Lees in dit artikel welke stappen zij hebben gezet naar Green Key Goud!

Duurzaam ondernemen bij:

Manta Beach

Deze strandtent aan het Zwarte Pad in Schevingen is letterlijk en figuurlijk een groene locatie, zo is Manta Beach volledig voorzien van LED verlichting en zijn zij deelnemer aan de Werkgroep Leefbaar Schevingen. Manta Beach verzorgt ook evenementen die geheel duurzaam geregeld kunnen worden.
De strandtent werkt met betrouwbare lokale leveranciers, de vlees en brood producten zijn grotendeel biologisch. De duurzame omgang met producten geldt ook voor de drankenkaart. De koffie en thee zijn biologisch en fair-trade én er worden ook diverse biologische wijnen geserveerd.

Strandclub Naturel

Bij de strandclub in Schevingen zijn ze zich goed bewust van de de prachtige natuur die omgeven is. Zij willen zo veel mogelijk de natuur in haar huidige staat behouden. Om die reden proberen zij zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Zo gebruiken zij geen Single Use plastic meer, kopen waar haalbaar BIO producten in, bieden zo weinig mogelijk vlees aan op de menukaart en zijn al de schoonmaakmiddelen voorzien van een ECOlabel. Daarnaast wordt de personeelskleding op een eerlijke manier gemaakt, met oog voor natuur maar ook zeker voor goede arbeidsomstandigheden voor degene die het maken.

Strandtent 14

Midden in de natuur met de duinen en de zee als decor staat Strandtent 14. De plek waar genieten centraal staat onder het genot van een drankje gecombineerd met een (h)eerlijk ontbijt, lunch, borrel, diner of uitgebreide Beach BBQ! Zij proberen hun voetafdrukken in het zand, te minimaliseren voor de natuur. Zo werken zij met zo min mogelijk plastic en vervangen het, waar mogelijk, voor eco-vriendelijke alternatieven. Daarnaast staat er alleen vis uit de Noordzee op de kaart, worden er uitjes voor het Nationale Ouderenfonds gefaciliteerd en staan er veel lokale producten op het menu!

Habana Beach

Bij Habana Beach is men zich zeer bewust van de prachtige plek waar de locatie gelegen is en dat we daar met zijn allen zuinig op moeten zijn. Zij proberen daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale leveranciers om zo de Co2 uitstoot tot een minimum te beperken. Plastic rietjes en plastic bekers zijn vervangen door kartonnen exemplaren en alle kartonnen dozen worden gerycled naar vilten. Tevens bestaat de verlichting in het pand bijna volledig uit LED verlichting. 

Al met al vier diverse locaties die met hun inspanningen, Green Key goud meer dan verdiend hebben.

« Terug

Reacties op 'Vier strandpaviljoens in Den Haag behalen Green Key goud!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.