673 duurzame accommodaties voor recreatie, vakantie en zakelijke markt ontvangen het Green Key certificaat 2021

X46921-01-2021 13:16 21-01-2021 13:16

Leusden, 21 januari 2021 - Vandaag worden door het keurmerk Green Key 673 certificaten verstrekt aan ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Ondernemers die met hun bedrijf Green Key gecertificeerd zijn, werken aantoonbaar aan CO2 reductie en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen en dus een duurzamer Nederland. De Green Key uitreiking vindt jaarlijks plaats met alle deelnemers op een Green Key gecertificeerde locatie. In verband met Covid-19 vindt er dit jaar geen persoonlijke uitreiking plaats, maar worden de certificaten opgestuurd.

 

Green Key draagt bij aan klimaatdoelstellingen

Met een Green Key certificaat dragen ondernemers bij aan de versterking van het duurzame imago van hun accommodaties. Zij dragen ook bij aan de verduurzaming van ons land. Zo is de uitstoot van CO2 per overnachting in een Green Key gecertificeerd hotel duidelijk lager dan gemiddeld. Daarnaast werken Green Key bedrijven ook aan vermindering van afval, maken gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en het tegengaan voedselverspilling is een belangrijk speerpunt in het certificatieschema. Wij zijn ontzettend blij dat er inmiddels 673 ondernemers van accommodaties in Nederland bewust op deze duurzame manier met hun bedrijfsvoering omgaan”, aldus Erik van Dijk van Green Key Nederland.

 

Over Green Key

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Wereldwijd zijn er 3200 Green Key’s in 65 landen. In Nederland mogen in 2021 673 accommodaties dit keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd.

Bekijk alle accommodaties via: https://www.greenkey.nl/locaties

« Terug

Reacties op '673 duurzame accommodaties voor recreatie, vakantie en zakelijke markt ontvangen het Green Key certificaat 2021'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.