NHNEXT Toerisme Toer: bestemming (on)bekend – Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen, juist nu!

NHNEXT_MG_5247_NL.61666ddb11-01-2021 14:19 11-01-2021 14:19

Inzetten op maatschappelijk en verantwoord en duurzaam ondernemen. Steeds meer toeristisch ondernemers zijn hier mee bezig. Maar waarom eigenlijk? En waarom juist nu? Monique Ooms stelt deze vragen als gespreksleider tijdens deze livestream aan verschillende ondernemers. Iemand die al jaren met duurzame organisaties werkt is Erik van Dijk, de directeur van Stichting KMVK en daarmee de duurzaamheidskenmerken Green Key & Blauwe Vlag. Green Key is het grootste duurzaamheidsmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. 

Ook waren Lotte Mol (Leerwerkrestaurant STOER) en Brigitte van Campen (Restaurant De Oude Keuken) aanwezig om vragen te beantwoorden. Beiden zijn ze eigenaresse van een organisatie die medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven om ervaring op te doen.

Ook Gidus Hopmans schuift aan bij de livestream. Hij is eigenaar van de unieke camping Het Bos Roept, dat gelegen is in het Robbenoordbos. Welke stappen heeft hij gezet om de camping zo duurzaam mogelijk te maken? En heeft hij tips voor ondernemers die ook de ambitie hebben om hun organisatie te verduurzamen?

Wat maakt een organisatie duurzaam? En hoe kunnen ondernemers zelf aan de slag?

Bekijk het gesprek in onderstaande video.

Bron: NHNEXT Toerisme Tour: Bestemming (on)bekend - Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen, juist nu! - NHNEXT

« Terug

Reacties op 'NHNEXT Toerisme Toer: bestemming (on)bekend – Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen, juist nu!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.