Renewi gaat zakelijk verpakkingsafval apart inzamelen

renewi-vuilnisauto27-01-2020 14:43 27-01-2020 14:43

Renewi slaat de handen ineen met kunststofverwerker Hubert Eing om plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken (PMD) vanuit het bedrijfsleven apart in te zamelen en te verwerken. De samenwerking moet leiden tot een recyclingpercentage van 90 procent.

Bij een gemiddeld Nederlands huishouden is het steeds vaker normaal om plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken PMD als aparte afvalstroom te scheiden. Bij ondernemend Nederland is dat vooralsnog een ander verhaal. Het blijkt lastig om zakelijk PMD apart te verwerken, stelt Renewi, waardoor het vooralsnog vaak bij het restafval belandt. Het partnerschap met het Duitse Hubert Eing moet daar verandering in brengen.

Aparte inzameling en recycling

Om het zakelijke PMD apart in te zamelen, past Renewi zijn logistieke dienstverlening en inzamelingsmiddelen aan. Zo krijgen verschillende rolcontainers en inzamelzakken een oranje kleur, zodat het duidelijk is dat deze middelen voor PMB bestemd zijn.

Na de aparte inzameling levert Renewi de PMD aan Hubert Eing, die gespecialiseerd is in het verwerken van kunststoffen. Het Duitse bedrijf sorteert en wast het PMD en verwerkt een groot deel ervan op dezelfde locatie al tot kunststof.

Plastic recycling

Zelfs plastic van laagwaardige kwaliteit, dat normaliter in de verbrandingsoven zou belanden, krijgt dankzij de samenwerking een herbestemming. Hubert Eing is in staat om ook deze afvalstroom toch nog om te zetten tot een grondstof voor de kunststofindustrie. Mede hierdoor verwacht Renewi dat de samenwerking leidt tot een recyclingpercentage van 90 procent van al het opgehaalde PMD.

“We zijn trots op de samenwerking met Hubert Eing”, vertelt Gijs Derks, commercial director van Renewi Nederland. “Het sluit perfect aan op onze visie van een circulaire wereld, waar afval niet langer bestaat. Daarnaast biedt het onze klanten de kans om hun restafval te reduceren, zodat de kostenstijging door de afvalstoffenbelasting voor hen beperkt blijft.”

Benieuwd naar meer duurzame inspanningen van Renewi? Lees dan ook: 

Bron: duurzaam bedrijfsleven (www.duurzaambedrijfsleven.nl), 8-11-2019

« Terug

Reacties op 'Renewi gaat zakelijk verpakkingsafval apart inzamelen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.