"Chefs voor Goede Vis" Beach Cleanup

boskalisbeachcleanupmaandag 05 augustus 2019 10:16

Op maandag 12 augustus organiseert de Good Fish Foundation, uitgever van de VISwijzer, de 'Chefs voor Goede vis – Beach Clean up’ in Scheveningen. Een etappe van de Beach Cleanup tour van Boskalis en Stichting de Noordzee speciaal voor de horeca. In deze week ruimen langs de gehele Nederlandse kust vrijwilligers het strand op om een statement te maken voor schone oceanen.

De Good Fish Foundation doet iets extra!
Na het opruimen van 3 kilometer strand wordt een lunch geserveerd bij strandpaviljoen Patagonia Beach. Hier geven wordt een interactieve workshop gegegeven over het gebruik van duurzame vis in de horeca. Er wordt ingegaan op verschillende onderwerpen zoals welke tonijn duurzaam is, de verhalen rondom kweekvis en wat er nou mis is met garnalen.

Er is plek voor 25 chefs, sous-chefs en/of horeca-ondernemers die verantwoordelijk zijn voor vis-inkoop. En u kunt er bij zijn! Good Fish Foundation biedt u dit programma gratis aan, zodat u wordt bijgepraat over de achtergronden van duurzame vis op menukaarten. Belangrijk is dat u een koksbuis meeneemt omdat er met alle deelnemers een fotostatement wordt gemaakt voor de media. 

Programma:


Maandag 12 augustus 2019

  • 10.00 uur: Opening bij Strandpaviljoen The Shore in Scheveningen
  • 10.15 uur: Fotostatement "Chefs voor Goede Vis"
  • 10.30 - 12.00 uur: 3km beach cleanup
  • 12.30 - 14.00 uur: Lunch & workshop bij ‘Patagonia Beach’ 
Er zijn 25 plekken beschikbaar. Geef uw naam en werkgever door via de onderstaande button.
 
Aanmelden


Over Good Fish Foundation

De Good Fish Foundation is een milieuorganisatie die zich inzet voor de verduurzaming van de visketen. De stichting geeft samen met het Wereld Natuur Fonds de VISwijzer uit. Wij adviseren visleveranciers, hotelketens, restaurants en supermarkten welke vis wel of niet duurzaam gevangen of gekweekt wordt.

Onlangs deed Good Fish Foundation onderzoek naar vis op de kaart bij sterrenrestaurants. Hieruit bleek dat populaire soorten nog steeds de overbeviste wilde zeebaars, paling en gamba’s zijn. Dit vinden wij jammer, want er zijn zoveel heerlijke duurzame vissoorten waarmee sterrenchefs zeker wel raad weten!

Met het horeca programma maken wij duurzame vis toegankelijk voor chefs en restaurants. Wij bieden de helpende hand aan chefs die gemotiveerd zijn om er voor te zorgen dat wij nog tientallen jaren kunnen genieten van alles wat de zee ons brengt. Met de juiste samenwerking komen we verder!

« Terug

Reacties op '"Chefs voor Goede Vis" Beach Cleanup'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.