Chefs slaan de handen ineen voor het behoud van de oceaan!

Krabwoensdag 05 juni 2019 10:29

Wereld Oceanen Dag
Op 8 juni wordt wereldwijd Wereld Oceanen Dag gevierd. Een dag die in het teken staat van oceanen met gezonde visbestanden. De stichting Good Fish Foundation, de Nederlandse stichting die zich inzet voor duurzame visserij, organiseert op deze dag het World Oceans Dinner. Dit is een groots opgezet gala diner in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. Hier zal een spectaculaire line-up van topchefs een diner met goede vis bereiden. Waaronder twee sterren chef Soenil Bahadoer.

De gerechten worden verzorgd door visleveranciers met een assortiment van duurzame vis zodat chefs eenvoudig de juiste keuzes kunnen maken. Het is een charitatief diner voor visliefhebbers die hart hebben voor de oceanen, vanuit onder andere de visserijsector, het bedrijfsleven, de horecasector en milieuorganisaties.

Tijdens dit diner zullen de chefs een “jamsessie” aangaan waarbij ze koken met duurzame vis. Deze sessie wordt via een live stream uitgezonden via de facebookgroep: Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers met meer dan 35.000 leden.

Chefs voor goede vis
Met het programma “chefs voor goede vis” roept de Good Fish Foundation (VISwijzer) chefs in Nederland op om op deze dag een gerecht te maken met goede vis. Zo kun je laten zien dat je geeft om de zee. Dit gerecht moet worden goedgekeurd door de Good Fish Foundation en zal onder de naam World Oceans Dish worden gepromoot door de organisatie. Zo wordt er met een grote groep van chefs gezorgd voor meer bewustzijn in de horeca. Ben jij een chef en wil je je graag aansluiten bij deze beweging meld je dan aan en kijk op www.chefsvoorgoedevis.nl.

Good Fish Foundation is een milieuorganisatie die zich inzet voor de consumptie van duurzame en verantwoorde vis. De horeca heeft een heel groot aandeel in de visconsumptie. Toch verkopen veel restaurants vis die is gevangen met schadelijke technieken, dat is overbevist of zelfs door slaven is gevangen. Met het restaurantprogramma ‘Chefs voor goede vis’ proberen wij aandacht te geven aan deze problematiek en proberen we visleveranciers en de horecasector te verduurzamen op het gebied van vis. Dit gala diner is een moment om te laten zien dat juist duurzame vis heel erg goed past in een culinaire omgeving.

LINE UP WORLD OCEANS DINNER NOORDWIJK:

Soenil Bahadoer** | Vz Bocuse d’Or NL

Marcel van Lier*

Bart van Olphen (TV)

John Spruit | Finalist Bocuse d’Or NL

Ad Janssen | SVH Meesterkok

Edwin Loos | Culinaire Saisonnier

Hans Everse | Vz Gastronomisch Gilde NL

Dennis Willems | Winnaar Food Solutions

Bas Cloo | Dutch Cuisine

Alex Minderhoud | Gastronomisch Gilde Zeeland

Betty Koster | Kaasexpert L’Amuse

Mark Vaneker | ChocolaDNA

Presentatie Ambert Kortzorg (BNN KASSA)

« Terug

Reacties op 'Chefs slaan de handen ineen voor het behoud van de oceaan!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.