WestCord Fashion Hotel houdt modeshow met afgedankte plastic rietjes

fhwestcord-134-560x373donderdag 28 februari 2019 14:50

Als voorschot op het verbod op plastic rietjes vanaf 2021, liet WestCord Fashion Hotel 13 designers kleding ontwerpen met de rietjes – en andere single use plastics – die het hotel nog op voorraad had. Dit leverde een bijzondere modeshow op.

Dagelijks worden in Nederland zo’n 8 miljoen plastic rietjes gebruikt. In 2021 moeten deze en alle andere single use plastics verdwenen zijn, ook uit hotels.

Maar, niet elk hotel wil daarop wachten. F&B manager Mehrsa Ghadiri van Westcord Fashion Hotel wilde per direct stoppen met het gebruik van kunststof rietjes in het Amsterdamse hotel. Maar ze had nog wel een voorraad van zo’n 60.000 rietjes waar ze vanaf moest. ‘Toen dacht ik: wij zijn Fashion Hotel. Hoe vet zou het zijn als we een modeshow met die afgedankte rietjes kunnen houden?’

Ghadiri betrok Iamstrawless erbij, een campagne om Amsterdam zo snel mogelijk plastic rietjes-vrij te maken en Sipster, een bedrijf dat alternatieven biedt voor rietjes van plastic.

Met Boo-Art, waar Westcord meer mee samenwerkt voor de kunst in haar Amsterdamse hotels, werd een wervingscampagne opgezet om fashion designers te vinden. Uiteindelijk deden dertien modeontwerpers mee met creaties die grotendeels bestaan uit plastic bekers, rietjes en doppen, ingezameld bij verschillende WestCord hotels.

Op 22 februari werd de Strawless Fashion Show gehouden in het WestCord Fashion Hotel. David Cardenas maakte het winnende design. Stemmen van het aanwezige publiek bepaalden welke creatie won.

« Terug

Reacties op 'WestCord Fashion Hotel houdt modeshow met afgedankte plastic rietjes'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.