green care PROFESSIONAL ondersteunt Green Key International

Frank Vancraeyveld, CEO of the Werner + Mertz Professional divisondonderdag 28 februari 2019 12:06

green care PROFESSIONAL en Green Key International zijn een samenwerking aangegaan. green care PROFESSIONAL ondersteunt daamee het werk van het internationale Green Key netwerk.

Om de ecologische voetafdruk in de hotelsector verder te verminderen en om hun leden duurzame innovaties te kunnen brengen, is Green Key International een samenwerking aangegaan met green care PROFESSIONAL op het gebied van duurzaam schoonmaken en wassen.    

Het ‘ecomerk met de kikker’ en Green Key International willen de leden bewust maken van de duurzaamheid van de producten die ze gebruiken om keukens, wasruimtes en kamers mee schoon te maken.

green care PROFESSIONAL is één van de leidende merken voor duurzame professionele schoonmaakproducten met EU Ecolabel en Cradle-to-Cradle® productcertificeringen.

Alle producten bieden de hoogste eco-efficiëntie en prestaties en verlagen de ecologische voetafdruk door het gebruik van 100% gerecyclede verpakkingen en regionale organische grondstoffen. Op get.wmprof.com laat een koolstofbesparingstool met een selectie van alle groene reinigingsproducten zien hoeveel plastic, ruwe olie en CO2 een bedrijf kan besparen alleen al door te kiezen voor een duurzaam product, waarbij hergebruik, recycling, hernieuwbare energie en materialen centraal staan.

"In de toekomst hopen we dat onze concrete CO2-besparingscertificering wordt gebruikt bij de Green Key locaties. We willen de Stichting Milieueducatie volgen, en eigenaars en gasten informeren over de waarde van een echte duurzame economie", zegt Frank Vancraeyveld, CEO van Werner & Mertz Professional, de fabrikant achter het ecologische merk.

"Niet alleen is de wereldwijde vervuiling een probleem, en klimaatverandering een zaak van iedereen, het zal ook toeristische bedrijven over de hele wereld in hun hart, de natuur, vernietigen als het nu niet wordt aangepakt", voegt hij eraan toe. 

De Duitse fabrikant van schoonmaakmiddelen heeft de reputatie reeds lange tijd een pionier van de duurzame economie te zijn, en vertaalt dat ook in een duurzaam succes voor zijn klanten. Met behulp van 100% gerecyclede plastic flessen en regionale organische grondstoffen zijn 70 green care PROFESSIONAL producten voorzien van een milieukeurmerk, en 40 Cradle-to-Cradle® gecertificeerd, het toonaangevende internationale label voor duurzaam productontwerp. 

Frank Vancraeyveld: "Met onze aanpak willen we onze klanten helpen om toegang te krijgen tot groene markten en ons richten op echte klantwaarde. De hele wereld heeft het over duurzame economie als concept en is op zoek naar oplossingen. Die hebben we al, nu leggen we ze in handen van de klanten om er hun zakelijk voordeel uit te halen. Wij ondersteunen en bereiden bedrijven voor op een marktverschuiving naar een echte duurzame economie, gevoed door wereldwijde ontwikkelingen, beleidsveranderingen en eisen van de regelgeving.

De koolstofbesparingstool op get.wmprof.com is goedgekeurd door externe milieuauditors van INTECHNICA Certified GmbH (EMAS, ISO 50001, ISO 14001).
Meer informatie over duurzaamheid in de professionele reiniging vindt u op wmprof.com.
In veel Europese landen is de Werner & Mertz groep ook bekend om zijn duurzame consumentenmerken "Frosch" en "Rainette".

« Terug

Reacties op 'green care PROFESSIONAL ondersteunt Green Key International'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.