Maak je locatie voor iedereen toegankelijk

Omslag_Maak_je_event_toegankelijk_VOORZIJDE (1)woensdag 19 december 2018 17:03

Congressen en partijen… voor mensen met een beperking is het vaak een hele toer om dergelijke evenementen te bezoeken. Een aangepast toilet maakt een evenement nog niet toegankelijk genoeg. Bezoekers willen ook het podium zien en genieten van de hapjes en drankjes. Het is helemaal niet moeilijk om een bijeenkomst zo in te richten dat iedereen zich gastvrij onthaald voelt. Je moet alleen even weten waar je op moet letten.

In het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ laat Marianne Dijkshoorn zien hoe je jouw locatie of evenement met simpele ingrepen toegankelijk maakt voor mensen met diverse soorten beperkingen.

“Met de adviezen van Marianne kun je een bijdrage leveren aan verbetering van toegankelijkheid op alle gebieden en ervoor zorgen dat je voorbereid bent op het maken van een goede analyse en productie van jouw evenement en/of locatie. Mensen met een beperking verdienen je volledige aandacht!”
Harry de Winter, directeur Master in Event Management

Gastvrijheid daar draait het om bij evenementenlocaties en natuurlijk wil je dat iedere bezoeker het doel kan behalen waarvoor hij of zij naar de evenementenlocatie komt. Om mensen met een beperking goed te kunnen ontvangen is het belangrijk dat de toegankelijkheid en uitgankelijkheid (in geval van een calamiteit de locatie kunnen verlaten) op orde zijn. Op een goed toegankelijke locatie is zelfs een internationaal erkend keurmerk te behalen.

‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ is een handige gids voor iedereen die iets organiseert of een evenementenlocatie beheert. ‘Als je de toegankelijkheid op orde hebt en vermeldt op je website krijg je er snel meer boekingen door want er zijn veel groepen met een collega met een beperking’, zegt Marianne Dijkshoorn. "Die ene collega met bijvoorbeeld een rolstoel wil gewoon mee kunnen naar een congres en gastvrij onthaald worden."

Voor meer informatie, een inkijkexemplaar of bestellen van het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’: www.toegankelijkheidevenementen.nl/boek.

€ 22,50 incl. btw, excl. verzendkosten.

Bestel je tien of meer boeken, dan krijg je 15% korting.

Onder de evenementenlocaties die voor 31 januari 2019 het boek hebben gekocht worden drie quickscans van de toegankelijkheid bij de locatie verloot.

« Terug

Reacties op 'Maak je locatie voor iedereen toegankelijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.