NIVON Natuurvriendenhuis Het Hunehuis behaald Green Key Goud certificaat

Hunehuis vlagdinsdag 18 december 2018 16:39

Het NIVON natuurvriendenhuis Het Hunehuis in Havelte/Darp heeft op 5 december het Green Key Goud duurzaamheidscertificaat behaald.

Het Hunehuis is een soort Doe-het-zelf hotel, laagdrempelig en in een sfeervolle, gemoedelijke omgeving kan iedereen genieten van een heerlijk ongedwongen natuurvriendelijk (vakantie-)verblijf, midden in de natuur.

Het Hunehuis wil laten zien dat duurzaam recreatieverblijf de gewoonste zaak van de wereld is. De vrijwillige medewerkers bieden de gasten niet alleen optimale gastvrijheid, maar het natuurvriendenhuis heeft ook grote aandacht voor haar effecten op natuur en het milieu.
Zo worden gasten vooral gezonde biologische of fair-trade producten aangeboden en worden steeds meer producten met een eco-label ingekocht, zo mogelijk bij lokale leveranciers.
Er is veel geïnvesteerd in een duurzame nieuwbouw met natuurlijke materialen, mos sedum dak, zonnepanelen en –boiler; en recentelijk in energiezuinige apparatuur. Daarnaast wordt er in het Hunehuis gebruik gemaakt van duurzame verlichting, eco schoonmaakmiddelen, waterbespaarders op de kranen, duurzaam- printpapier, minder verpakkingsmaterialen en wordt het afval gescheiden.

Aad de Vries, projectleider duurzaamheid van het Hunehuis is trots op het keurmerk: “De manier waarop het Green Key keurmerk duurzaamheid benadert vanuit de gast, sluit heel goed aan bij de manier waarop het Hunehuis gastvrijheid wil aanbieden: natuurlijke ongedwongen vakantiebeleving mét persoonlijke aandacht, en zorg voor natuur en milieu. Green Key heeft ons geholpen nòg een stap verder te denken in onze aandacht voor duurzame bedrijfsvoering en gastgerichtheid. Wij vertellen graag over hoe we dat doen, de herkomst en kwaliteit van onze producten, en hoe we het milieu zo min mogelijk belasten. Wij zijn er trots op dat we voor onze dienstverlening het gouden certificaat hebben ontvangen.”

Over het Hunehuis
Het Hunehuis ligt midden in de bossen en aan de rand van het dorpje Havelte, op steenworp afstand van het karakteristieke Meppel en Steenwijk. Dit prachtige huis ligt bovenop de Havelterberg bij monumentale hunebedden en te midden van heide, bos, vennen en zandverstuivingen. Het Hunehuis ligt midden in het Nationale Park van Drenthe, met een grote schaapskudde die regelmatig gezellig langskomt.

Het Hunehuis is 1 van de 13 natuurvriendenhuizen van het Nivon. Het is een betaalbaar 'doe-het-zelf'-hotel dat volledig door vrijwilligers wordt beheerd. U geniet er van de rust en de natuur in een ontspannen sfeer. In de gezamenlijke keuken en de eetzaal maakt de gast, als die dat wil, gemakkelijk contact met andere gasten. Er zijn volop speelmogelijkheden voor kinderen, veel leuke attracties in de buurt en eindeloze mogelijkheden voor fietsers en wandelaars, voor natuur- en cultuurgenieters.

Dit natuurhotel biedt ruimte aan zowel individuele gasten, families, als ook aan groepen met zijn 29 kamers. Zowel NIVON-leden als niet-leden zijn van harte welkom. Leden hebben echter een veel voordeliger tarief. Door het jaar biedt het Hunehuis verschillende activiteiten/arrangementen.

Naast het huis ligt apart, een klein gezellig maar eenvoudig natuurkampeerterrein dat toegankelijk is voor bezitters van het groene boekje (De Groene Koepel) en voor NIVON leden. Het terrein is alleen toegankelijk voor kampeerders en dus niet voor caravans en/of vouwwagens.

Het Hunehuis gebruikt en verkoopt biologische en/of fairtrade producten.

« Terug

Reacties op 'NIVON Natuurvriendenhuis Het Hunehuis behaald Green Key Goud certificaat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.