Klim & Avonturenbos winnaar ANWB Fonds

RocksNRiversrolstoeldonderdag 13 september 2018 09:49

Het Klim & Avonturenbos heeft met het project "Rolstoel toegankelijk maken van het Avonturenpad” het ANWB Fonds 2018 gewonnen. Het fonds is bedoeld voor maatschappelijke projecten, die een relatie hebben met één van de drie thema’s: duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid. Het sympathieke rolstoel-initiatief kreeg online de meeste stemmen en wordt hiervoor beloond met een bijdrage van €5.000,-. ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen zal op woensdag 19 september om 9.30 uur persoonlijk de prijs overhandigen en het project komen bekijken.

Geluksmomenten
“Fantastisch dat we deze prijs hebben gewonnen”, aldus eigenaar Martijn van Gool. “We zijn ontzettend trots en vinden het geweldig dat zoveel mensen op ons project hebben gestemd. We willen graag een locatie zijn waar écht iedereen welkom is. En waar je op een laagdrempelige manier kan genieten van de natuur. Daarom willen we het bestaande Avonturenpad rolstoeltoegankelijk maken. Op deze manier creeeren we geluksmomenten voor doelgroepen die beperkt zijn in hun mobiliteit in de natuur. Hierbij dagen we rolstoelers dan ook uit om het Avonturenpad een keer te komen ervaren. Dan zul je zien dat het écht een fantastische belevenis is voor deze doelgroep”.

Avonturenpad
Het gratis toegankelijke Avonturenpad ‘survival of the fittest’ is samen met Brabants Landschap ontwikkeld en gebouwd. Het  is een avontuurlijke route door het bos, waarbij kinderen en ouders op een leuke manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg vind je er leuke opdrachten zoals boomstambruggen, touwslingers, touwnet, tunnelbuizen en een bloten voetenpad. Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld (in samenwerking met Eetsj Outdoor).

Aanpassingen
“Om het Avonturenpad rolstoeltoegankelijk te maken zullen we onder andere paden en tunnelbuizen verbreden en een aantal hindernissen aanpassen. Daarnaast willen we extra bruggen aanleggen en een voelkast bouwen als alternatief voor het bloten voetenpad”, aldus Martijn van Gool. “Met deze bijdrage kunnen we de aanpassingen versneld invoeren. We hopen het medio oktober af te kunnen ronden”.

« Terug

Reacties op 'Klim & Avonturenbos winnaar ANWB Fonds'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.