Energie Investeringsaftrek blijft komende jaren bestaan

EIA energie investering aftrekdonderdag 23 augustus 2018 14:09

Onlangs verscheen er een evaluatierapport over de Energie Investeringsaftrek (EIA). Dit is een fiscale maatregel die voordeel biedt bij investeringen die leiden tot energiebesparingen. Eén van de resultaten van de evaluatie is, dat de EIA ook in de aankomende jaren zal blijven bestaan en dat is gunstig voor bedrijven die investeren in energiebesparing. Het kan ook u voordeel opleveren.

Gegeven de uitdagingen die samenhangen met de gestelde energie- en klimaatdoelen van het kabinet en de op zichzelf gunstige overall waardering van de EIA als fiscale stimuleringsregeling zal het kabinet de EIA voortzetten. Wat de aanbevelingen in het rapport betreft zal het kabinet het huidige aftrekpercentage van 54,5% in het pakket Belastingplan 2019 verlagen naar 45%. Het netto belastingvoordeel wordt daardoor weliswaar iets verlaagd, maar blijft volgens het kabinet op een voldoende niveau om ondernemers te prikkelen tot het treffen van energie-investeringen.
Bijgaand treft u de Kamerbrief met de Kabinetsreactie op het rapport Beleidsevaluatie EIA 2012-2017.

Bent u geinteresseerd in de Energie Investeringsaftrek en wilt u als bedrijf fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u meer informatie.

« Terug

Reacties op 'Energie Investeringsaftrek blijft komende jaren bestaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.