'Duurzame energieleverancier Greenchoice neemt Qurrent over'

GreenChoicewoensdag 22 augustus 2018 11:50

Duurzame energieleverancier Greenchoice wil het eveneens duurzame energiebedrijf Qurrent overnemen. Dit is vandaag voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt, de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt.

Als de overname goedgekeurd wordt, neemt Greenchoice 100 procent van de aandelen over van Stichting Doen, initiatiefnemer van Qurrent. Anneke Sipkens, algemeen directeur van DOEN, in een persbericht: “Stichting DOEN is trots op de vernieuwende impuls die Qurrent heeft gegeven aan de energietransitie. De pioniersfase is afgerond en wij zijn blij dat er door de krachtenbundeling met Greenchoice meer Nederlanders bereikt kunnen worden.”

Duurzame energie

Greenchoice verwacht met de overname de duurzame energiemarkt in Nederland te versterken en de energietransitie te versnellen. Evert den Boer, CEO van Greenchoice: ““De overname past in onze groeiambitie en draagt direct bij aan onze missie om de Nederlandse lokale energietransitie te versnellen. De schaalvergroting en efficiëntie die we bewerkstelligen, zorgt voor extra slagkracht en bereik. Zo kunnen we ons op de competitieve energiemarkt op lange termijn succesvol blijven inzetten en nóg meer Nederlanders groene stroom leveren en helpen energie te besparen.”

Greenchoice en Qurrent

De krachtenbundeling van Greenchoice en Qurrent moet uiterlijk 1 oktober afgerond zijn. Hiermee groeit het gezamenlijke klantenbestand naar meer dan een half miljoen. Daarnaast worden meer dan honderd lokale energieprojecten en –coöperaties ondersteund. Den Boer: “Net als Greenchoice is Qurrent natuurlijk al jaren actief partner van lokale duurzame energieprojecten. Samen hebben we de kennis en ervaring om ook met lokale opwek- en besparingsprojecten nog meer vaart te maken.”

« Terug

Reacties op ''Duurzame energieleverancier Greenchoice neemt Qurrent over''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.