Finalisten Gaia Green Awards bekend

Restaurant Meatless Districtmaandag 25 juni 2018 10:06

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De onderstaande horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2018. Wij feliciteren Green Key certificaathouders: Club Zand, Court Garden Hotel en Villa Magnolia, met hun finaleplaats.

Strandpaviljoens

● Club Zand (Castricum)

● Surfclub Windekind (Koksijde)

● Qi (Breskens)

Hotels

● Court Garden Hotel (Den Haag)

● Villa Magnolia (Oostkapelle)

● StayOkay (Den Haag)

Restaurants

● Meatless District (Amsterdam)

● Pllek (Amsterdam)

● De Sjuut (Schinnen)


Uitreiking en jury

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 18 september 2018 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden en weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van de vorige editie.  

Proces
De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door mysterie visitors. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury.

Over de awards
De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De award is een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. De partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, EKO Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Bookdifferent.com, SANTAS Koffie, Gastvrij Rotterdam, Olijfbedrijf, hetWerkvan en initiatiefnemer Green Leisure (Group).

De jury heeft de opdracht om de deelnemers te beoordelen op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

Tijdens deze derde editie worden Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. Een uitblinker op Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award.

Meer informatie over Gaia Green Awards:

URL: www.gaiagreenawards.nl

Facebook: www.facebook.com/gaiagreenawards

Twitter: @gaiagreenawards

Strandpaviljoen Club Zand (Castricum) is een van de drie finalisten in de categorie Strandpaviljoens. De wijze waarop zij materialen hergebruiken speelt zeker een rol in deze nominatie.

Court Garden Hotel (Den Haag)  is een van de drie finalisten in de categorie Hotels. Het verantwoorde ontbijt speelt zeker een rol in deze nominatie.

Restaurant Meatless District (Amsterdam) is een van de drie finalisten in de categorie Restaurants. Hun vegan menukaart speelt zeker een rol in deze nominatie.

« Terug

Reacties op 'Finalisten Gaia Green Awards bekend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.