Nieuwe manier voor hotels om voedselverspilling tegen te gaan nu ook in Nederland te gebruiken!

Too good to go inspiratiedinsdag 19 juni 2018 12:05

Too Good To Go is s ’werelds grootste B2C platform op het gebied van voedselverspilling. Het initiatief is drie jaar geleden opgestart en is inmiddels in acht Europese landen actief. Sinds afgelopen januari is het initiatief ook in Nederland te gebruiken. Via de app kunnen supermarkten, bakkers, restaurants en dus ook hotels voor een klein bedrag eten verkopen dat anders was weggegooid. Voor hotels werkt het platform het beste voor het ontbijtbuffet. Voor banqueting doeleinden is het echter ook zeer geschikt.

Hoe werkt het voor het ontbijt?
 

Op jouw profiel kan je de overtollige porties (bijvoorbeeld drie per dag) aanbieden aan de consumenten uit de buurt. Deze kopen via het platform voor ongeveer 1/3 van de oorspronkelijke verkoopprijs een ‘Magic Box’ met verrassingsinhoud en halen deze vervolgens op aan het einde van het buffet. Too Good To Go moedigt de consument zo veel mogelijk aan om eigen bakjes en tasjes mee te nemen. Maar het kan ook zo zijn dat een medewerker een bakje geeft waarmee de consument langs het buffet kan lopen en kan opscheppen wat hij/zij nog lekker vindt om mee te nemen. Het enige dat nog moet gebeuren is het verzilveren van de bon door deze op de telefoon van de consument te swipen. Elk kwartaal ontvang je de gemaakte omzet van Too Good To Go.

Het platform kenmerkt zich door de eenvoud. Je hoeft het profielslechts één keer in te stellen en vervolgens gaan de porties elke dag automatisch in de verkoop.

Het is een concept dat gemakkelijk gecombineerd kan worden met andere oplossingen, zoals het gebruik voor het personeel of het brengen naar een boerderij in de buurt. Uiteindelijk gaat het natuurlijk maar om een paar porties per dag.

“Door het no cure, no pay concept levert deelname geen enkel financieel risico op, Sterker nog, je verdient nog iets, al is het niet veel, aan je verspilling” aldus Cleo Zumpolle, waste warrior bij Too Good To Go. “Daarom raden wij geïnteresseerden altijd aan om het een maand uit te proberen en zo te ervaren of dit een passende oplossing is voor hun hotel.”

Sinds de lancering hebben gebruikers van de app al meer dan 17.000 maaltijden gered in Nederland. Wereldwijd zijn dit er al meer dan 4,5 miljoen.
De app is in Nederland vooralsnog in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Haarlem, Leiden en Delft te gebruiken. Doel is om eind van het jaar in alle provincies actief te zijn. Elke maand komen er daarom nieuwe steden bij. Deelnemende hotels zijn zo ver onder andere ketens als Best Western, Conscious Hotels, Europe Hotels Private Collection maar ook boetiek hotels als Lion D’Or en Tropenhotel.

Met Accor Hotels heeft Too Good To Go al een vergaande samenwerking:
http://www.accorhotels.group/en/Actualites/2018/06/14/TooGoodToGo


‘A partnership that works

When our teams heard about Too Good to Go 2 years ago, they were quick to realise that this solution for dealing with food waste was ideal for our hotels where uneaten products from the delicious meals and breakfasts they prepare is thrown away on a daily basis.

The Novotel brand, followed by Mercure, ibis, Pullman and MGallery by Sofitel seized this opportunity for positive hospitality! 200 hotels in France and European countries now contribute to Too Good to Go every day. 

Since August 2016, 28,000 meals have been rescued by the communities who collected the day’s unsold fresh meals from neighbouring hotels at a low price!’

  

Download de app

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.
Website

Wil je meer weten over het concept of ook meteen een profiel op het platform? Neem dan contact op via info@toogoodtogo.nl.

« Terug

Reacties op 'Nieuwe manier voor hotels om voedselverspilling tegen te gaan nu ook in Nederland te gebruiken!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.