Overheid erkent Green Key met EED Plus module als invulling wettelijke EED verplichting voor hotel- en bungalowketens

rvowoensdag 23 mei 2018 14:22

Bedrijven met een omzet van meer dan € 50 miljoen of méér dan 250 fte dienen te voldoen aan de European Energy Directive (EED). Deze wettelijke maatregel betekent dat een vierjaarlijkse energy audit uitgevoerd moet worden. Vestigingen van ketens worden bij elkaar opgeteld en dat betekent voor een aantal hotelketens in Nederland dat hun vestigingen ook onder deze EED maatregel vallen. Veel ondernemers zijn hiervan door het Bevoegd Gezag (de Regionale Uitvoeringsdiensten of Milieudiensten) al op de hoogte gebracht.

Green Key Nederland heeft in overleg met de Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) en het Kernteam EED een extra module ontwikkeld voor Green Key gecertificeerde hotels. In deze module zijn maatregelen opgenomen op het gebied van energiebesparing die in de Green Key criteria nog niet opgenomen zijn. Tevens is er een concept gevonden om aan de vierjaarlijkse rapportage te voldoen. Op woensdag 23 mei is deze Green Key Plus variant als erkend keurmerk gepubliceerd op de website van de RVO. Klik hier om de factsheet van de RVO over deze beslissing te lezen (versie 23 mei 2018).

Hotelketens mét een EED verplichting kunnen vrijwillig kiezen om met de Green Key Plus variant aan de slag te gaan. In één moeite worden dan de Green Key maatregelen én de EED-verplichtingen door onze keurmeesters met u gecontroleerd en wordt er een vierjaarlijkse rapportage geleverd die het bedrijf aan het bevoegd gezag kan overhandigen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Erik van Dijk van Green Key Nederland, 06 12 810641 of mail naar erik@kmvk.nl.

« Terug

Reacties op 'Overheid erkent Green Key met EED Plus module als invulling wettelijke EED verplichting voor hotel- en bungalowketens'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.