Poppodia en theaters in Nederland kiezen in 2018 collectief voor duurzaam

convenant-green-stages-2dinsdag 24 april 2018 15:40

Utrecht – De poppodia en theaters in Nederland gaan in de periode tot 2020 aan de slag met de transitie naar meer duurzaamheid in hun bedrijfsvoering. Ter ondersteuning van deze inspanningen wordt het convenant GreenStages2020 vormgegeven. Green Key is één van de ondertekenaars.

Over een periode van 3 jaar gaan minimaal 20 poppodia en theaters onder andere aan de slag met het verlagen van hun energieverbruik, verduurzamen van hun inkoop en het verminderen van hun afvalproductie. Het convenant is een initiatief van Stichting Green Stages.

Overeenkomsten gesloten
Op vrijdag 20 april jongstleden organiseerden de initiatiefnemers van het convenant in TivoliVredenburg de eerste kennismakings- en netwerkbijeenkomst voor partners en sponsoren. Na een korte introductie ondertekenden de sponsoren en partners de bijbehorende overeenkomsten waarmee ze zich aan het convenant verbinden.

De sponsoren van het eerste uur zijn DGMR Bouw, DYSON, Werner&Mertz en ThinkLED. Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), Green Key Nederland, EKO-Keurmerk Horeca en Max Havelaar zijn de maatschappelijk partners voor de komende 3 jaar.

Samen groener groeien
Doel van het convenant is om culturele organisaties te begeleiden in het verduurzamen van hun organisatie. Enerzijds op het ecologische vlak, anderzijds op het vlak van sociale impact. Elke organisatie krijgt actieve ondersteuning om hun duurzame ambities in 3 jaar te verwezenlijken door kennisdelen, monitoring en support.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan het vormgeven van de interne organisatie en het versterken van het netwerk. Ondanks de beperkte communicatie richting culturele organisaties hebben zich inmiddels 8 poppodia en theaters gemeld voor deelname. In de maand Mei zal samen met branchevereniging VNPF stevig werk gemaakt worden van de werving van deelnemers om nog deze zomer te starten. De huidige deelnemers zijn:

  • De Kattendans (Bergeijk)
  • Podium de Pul (Uden)
  • Theater De Schalm (Veldhoven)
  • Gebouw-T (Bergen op Zoom)
  • Gebr. De Nobel (Leiden)
  • Mezz (Breda)
  • S.C.C De Enck (Oirschot)
  • TivoliVredenburg (Utrecht)

Meer informatie over het convenant leest u op: www.greenstages.nl.

« Terug

Reacties op 'Poppodia en theaters in Nederland kiezen in 2018 collectief voor duurzaam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.