Dag van de Duurzaamheid 10/10

Header DvdDwoensdag 06 september 2017 14:12

Op 10/10 samen in actie om duurzame activiteiten te ondernemen
De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2017. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.

Samenwerking Urgenda en Green Key

Green Key werkt samen met Urgenda om de Dag van de Duurzaamheid tot een groot succes te maken. Wij willen graag onze Green Key gecertificeerde locaties oproepen zich tijdens deze dag in te zetten voor een duurzame activiteit op eigen locatie of in de omgeving. Samen met het personeel, de gasten en bezoekers of mensen uit de omgeving kunt u op deze dag óf het weekend ervoor (7 – 8 okt.) of het weekend erna (14 – 15 okt.; begin herfstvakantie Midden en Noord Nederland) één of meerdere activiteiten organiseren om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Hiermee zorgt u er tevens voor dat steeds meer mensen zich bewust worden van het feit dat duurzaamheid noodzakelijk is.

Communicatie
Urgenda en Green Key bieden een groot platform om uw duurzame activiteit(en) aan te kondigen en te promoten. Dit wordt gedaan door middel van een eigen pagina op de website van de Dag van de Duurzaamheid. Er zal een unieke pagina zijn waar alle activiteiten van de Green Key locaties getoond worden die aan deze campagne deelnemen. Dit geheel gratis!

Daarnaast zullen wij uw initiatieven publiceren op onze website, in de nieuwsbrief en op onze social media. Om zo de goodwill van uw bedrijf te laten zien en particulieren en bedrijven te inspireren actie te ondernemen op deze dag, maar ook op andere momenten in het jaar. 

Kijk hier welke Green Key activiteiten er allemaal zijn aangemeld.

Inspiratie
Wij hebben al een aantal activiteiten bedacht die u zou kunnen organiseren binnen uw bedrijf, maar laat ook vooral uw eigen creativiteit doorwerken op deze ideeën.

1. Rondleiding op uw Green Key gecertificeerde accommodatie die in het teken staat van MVO/duurzaamheid binnen het bedrijf. Denk hierbij aan een kijkje achter de schermen. Laten zien wat uw bedrijf doet op het gebied van duurzaamheid. Stel u heeft een moestuin waaruit u producten haalt voor uw restaurant, dan kunt u door middel van een rondleiding of workshop laten zien waar het voedsel vandaan komt.

2. Een Fairtrade/biologische lunch/brunch aanbieden op uw locatie. Wellicht kunt u met uw leverancier eenmalig regelen dat bepaalde producten worden aangeboden. Laat men kennis maken met streekgebonden, biologische en/of Fairtrade producten.

3. Overnacht op 10/10 (of het weekend er voor/er na) op uw locatie en ontvang korting of een 'groen' presentje (bijvoorbeeld een groene gadget, een biologisch of Fairtrade product, denk aan Tony Chocolonely reep).

4. Kookworkshop op Green Key locatie met streek/biologische/Fairtrade producten etc. Dit kunt u organiseren met gasten, maar ook externe partijen zoals een klas van een EcoSchool bij u in de buurt.

5. Afval prikken/natuur schoonmaken op/nabij uw Green Key accommodatie. Denk hierbij aan het motiveren van uw gasten en uw personeel. Bungalowpark/camping: afvalprikker/knijper plaatsen op/in elke accommodatie. Stimuleer gasten (o.a.) kinderen de omgeving rond hun accommodatie schoon te maken. Wellicht kunt u hier een ‘beloning’ tegenover stellen.

6. Een activiteit waarbij kinderen betrokken worden, bijvoorbeeld een speurtocht waarbij de kinderen opzoek gaan naar duurzame initiatieven en activiteiten van uw bedrijf. Of denk aan een kookworkshop met kinderen. Hiervoor kunt u ook weer een EcoSchool bij u in de buurt benaderen.

7. Bijzondere natuurexcursie, benader hiervoor Staatsbosbeheer, Terreinbeheerders of een IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) werkgroep bij u in de buurt. Zij kunnen helpen bij het uitzetten van deze excursie. Op de website van IVN vindt u de gegevens van een afdeling/werkgroep bij u in de buurt.

8. Circulaire economie in de praktijk uitleggen. Bijvoorbeeld door middel van een workshop waarin uw bedrijf laat zien wat je weer kunt maken van het ‘afval’ van uw bedrijf.

9. Circulaire excursie: bijv. een rondje mestproducerende veehouderij, tuinder, horeca, groenafvalverwerker, papierrecycling tot toiletpapier (dat wordt gebruikt in horeca en hotels) of een Waterschap die weer fietspaden of ander producten maakt van gerecycled wc papier.

10. Begin een Tiny Forest op uw terrein (hoteltuin, camping, bungalowpark, recreatieterrein). Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan (maar het kan ook kleiner), waar uw gasten of buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. 

 

Bent u enthousiast geworden en kunt u niet wachten een activiteit op te zetten? Klik [hier] voor meer informatie en aanmelding.

Kijk hier welke Green Key activiteiten er allemaal zijn aangemeld.

 

U mag natuurlijk ook voor meer informatie het secretariaat van Green Key bellen via 030-6358917

 

We zien uit naar uw reactie! Doe mee!

« Terug

Reacties op 'Dag van de Duurzaamheid 10/10'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.