Havenziekenhuis eerste ziekenhuis met Green Key certificaat

Havenziekenhuis ontvangt zilveren Green Key certificaatvrijdag 14 oktober 2016 17:08

PERSBERICHT
Rotterdam, 14 oktober 2016


Havenziekenhuis eerste ziekenhuis met Green Key certificaat
Zilver voor duurzame grand cafés en Brasserie

Het Havenziekenhuis heeft als eerste ziekenhuis in Nederland het Green Key duurzaamheidscertificaat in ontvangst genomen.

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven die er alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Voor de grand cafés op de verpleegafdelingen en voor Brasserie Aan de Maas krijgt het ziekenhuis de classificering ‘zilver’.

In het Havenziekenhuis draait het om goede zorg mét persoonlijke aandacht. De medewerkers bieden patiënten niet alleen goede medische zorg, maar het ziekenhuis heeft ook aandacht voor haar effecten op het milieu. Zo hebben patiënten sinds dit jaar de keuze uit stoommaaltijden en is het restafval van de maaltijden daardoor met 13% afgenomen. Ook is er een ruime keuze uit meer gezonde producten en worden steeds meer producten ingekocht bij lokale leveranciers waaronder Rotterzwam en Rechtstreex. Daarnaast wordt er in het ziekenhuis gebruik gemaakt van duurzame verlichting, eco schoonmaakmiddelen, waterbespaarders op de kranen, minder verpakkingsmaterialen en wordt het afval gescheiden.

Kevin Kap, teamleider Hotelmatige Dienstverlening van het Havenziekenhuis is trots op het keurmerk: “De manier waarop het Green Key keurmerk duurzaamheid benadert vanuit de gast, sluit heel goed aan bij de manier waarop het Havenziekenhuis zorg wil aanbieden: goede zorg mét persoonlijke aandacht. Green Key heeft ons geholpen nòg een stap verder te denken in onze aandacht voor duurzame voeding en gastgerichtheid. Wij vertellen graag over de herkomst en kwaliteit van onze producten, waarbij we het milieu zo min mogelijk belasten. Wij zijn er trots op dat we voor onze dienstverlening het zilveren certificaat hebben ontvangen.”

Over het Havenziekenhuis
Het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een thuishaven voor wereldburgers, Rotterdammers, zeelieden en binnenschippers. Het is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis. Het Havenziekenhuis biedt goede medische zorg met persoonlijke aandacht in een gastvrije omgeving. Patiënten kunnen er snel terecht voor onderzoek en behandeling bij hun vertrouwde medisch specialist.

Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis marktleider op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde; de specifieke zorg voor de ouder wordende mens door diverse disciplines.
Het Havenziekenhuis is sinds 2005 een zelfstandige dochter van het Erasmus MC en heeft daardoor een directe lijn met de medisch specialisten van dit universitair medisch centrum.

Foto bijschrift: Saskia Baas, directeur Havenziekenhuis, neemt het zilveren Green Key certificaat in ontvangst van Derk-Jan Verstand, voorzitter Green Key. In bijzijn van Ron van der Pluym, hoofd Facilitair Bedrijf, en Kevin Kap, teamleider Hotelmatige Dienstverlening.

« Terug

Reacties op 'Havenziekenhuis eerste ziekenhuis met Green Key certificaat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.