1e restaurant in Noord Brabant gecertificeerd

Djoyn opening_1donderdag 26 november 2015 14:14

Milieukeurmerk voor nieuw restaurant in Den Bosch
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/milieukeurmerk-voor-nieuw-restaurant-in-den-bosch-1.5473454

Het in september geopende restaurant Djoyn aan de Orthenstraat 55, heeft als eerste restaurant in Den Bosch de gouden Green Key ontvangen. Op woensdag 25 november heeft de heer Hoskam, wethouder Economische Zaken en Duurzaamheid, de bijbehorende plaquette onthuld.

Green Key is hét internationale keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Green Key kent drie niveaus, goud, zilver en brons. Hoe hoger het niveau, hoe meer duurzaamheids- en milieumaatregelen er zijn ingevoerd.

Restaurant Djoyn wil laten zien dat duurzame horeca de gewoonste zaak van de wereld is. Er is veel geïnvesteerd in energiezuinige keukenapparatuur en luchtbehandelingssystemen. De inrichting bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. De leveranciers van haar producten zijn met zorg geselecteerd op hun duurzaamheidslabel.

Het restaurant is laagdrempelig en in een sfeervolle, gemoedelijke omgeving kan iedereen genieten van verse, duurzame en biologische producten in de ‘eigenwijste’ straat van Den Bosch. Of zoals de heer Hoskam tijdens de onthulling zei over de Orthenstraat; “De straat leeft op. Oude panden worden opgeknapt en krijgen een nieuwe bestemming. Daarin vormt Djoyn een aanwinst.”

« Terug