Green Key gaat Green Meeting Convenant aan met Onemeeting.com

Luc van Bussel en Erik van Dijk (003)16-05-2022 12:06

Na de coronacrisis gaat Nederland weer volop in vergadering. Onemeeting.com en Green Key Nederland tekenden daarom vrijdag 13 mei tijdens NE22 Nieuwe Economie-festival 2022 van MVO Nederland een Green Meeting Convenant: een nieuwe samenwerking om zakelijke bijeenkomsten in Nederland sneller te verduurzamen. Beide partijen gaan een nog grotere bijdrage leveren om ‘Nederland Vergaderland’ sneller te verduurzamen. Het doel is om in 2025 minimaal 15% CO-uitstoot te reduceren en daarnaast meer rest-CO2 te compenseren om zo bijeenkomsten van alle bedrijven in Nederland klimaatneutraal te kunnen organiseren.

“Als duurzame intermediair in de meetingbranche zien we een forse stijging in de aanvragen en boekingen van duurzame bijeenkomsten. Zowel bij Europese aanbestedingen als bij de jaargesprekken met onze contractklanten zien we dat de vraag naar duurzame vergaderlocaties en klimaatneutrale meetingoplossingen groeit. In steeds meer gevallen is het een eis in plaats van een inspanningsverplichting. De transformatie naar duurzaam vergaderen lijkt definitief. Daarom bieden we een duurzaam platform met tal van mogelijkheden om de CO2-uitstoot te reduceren en te compenseren. Maar, het is nooit genoeg. We kunnen altijd nog meer doen. Daarom sluiten we met Green Key Nederland een Green Meeting Convenant. Ons doel is dat eind 2023 50% van alle op Onemeeting.com aangesloten locaties Green Key GOLD is. Dat heeft een direct effect op de CO2-uitstoot van iedere bijeenkomst”, aldus Luc van Bussel CEO van Onemeeting.com.

“Wij zien in deze samenwerking met Onemeeting.com de kans om Green Key als instrument in te zetten om ondernemers te helpen te verduurzamen. CO2-reductie is van wezenlijk belang. Daarom willen we niet alleen dat er gecompenseerd kan worden, maar dat een onderneming éérst energie bespaart en vervolgens ook kijkt wat er aan eigen energie opgewekt kan worden. We zijn ervan overtuigd dat hierin veel mogelijk is, zeker voor vergaderlocaties. Maar er is meer te doen op het gebied van verduurzaming. Denk daarbij aan milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, tegengaan van voedselverspilling, verduurzaming van de menukaart en betrokkenheid van ondernemers als het gaat over hun maatschappelijke positie. Belangrijk is dat we met Green Key controleren dat een onderneming ook écht duurzaam is. Dat we hiermee samen greenwashing bestrijden. Dit controleren we met inspecties door onafhankelijke inspecteurs van het internationale Green Key keurmerk”, aldus Erik van Dijk Directeur Green Key Nederland.

Over Onemeeting.com

Meeting Expert Onemeeting.com is dé innovatie en duurzame intermediair in de meetingbranche en helpt bedrijven & organisaties met het verlagen van de kosten en CO2-uitstoot van hun bijeenkomsten. Onemeeting.com zoekt, vergelijkt, boekt en beheert alle vergaderlocaties voor opdrachtgevers en sluit hiervoor Green Meeting DEALS. In 2019 realiseerde het bedrijf 25.000 boekingen voor 3.000+ opdrachtgevers. Onemeeting.com biedt 100% Klimaatneutraal Vergaderen, publiceert haar MVO-beleid en resultaten op MVO-Register en het ISO26000 platform en is ISO27001 gecertificeerd. De organisatie is een Great Place to Work en oprichter van WCARE.one: een duurzame Movement in de meetingbranche.

Meer informatie over:

Onemeeting.com vindt u op deze pagina

The Onemeeting Company vindt u op deze pagina

De Green Meeting DEAL vindt u op deze pagina


« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Staat de bedrijfsgroep waarin uw bedrijf actief is niet in bovenstaande rij? Dan kunt u terecht bij ons keurmerk Duurzaam Gastvrij.

Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws Green Key

2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

Gaia Green Awards - Kapellerput20-09-2023 11:09 Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van ... Lees verder

Paviljoen Sjoerd (Ameland) verkozen tot Meest Duurzame Strandpaviljoen van Nederland!

Paviljoen Sjoerd meest duurzame strandpaviljoen31-07-2023 10:45 Donderdag 27 juli werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Beachclub Perry’s uit het Zeeuwse Scharendijke werd ... Lees verder

Schrijf je nu in voor de Duurzame KampeerAwards!

Duurzaamheidscongres Kampeerbranche13-07-2023 14:52 Op woensdag 4 oktober 2023 organiseert HISWA-RECRON het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche samen met NKC Europa's grootste camperclub, BOVAG, Camp-to-Go | Kampeer & Caravan Industrie ... Lees verder