Werner Schouten reikt Duurzaam Gastvrij keurmerk uit

X173a.jpgvrijdag 25 juni 2021

Vrijetijdsbranche zet met Duurzaam Gastvrij, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoger in het vaandel

Drimmelen, 25 juni. Vandaag is het keurmerk Duurzaam Gastvrij gelanceerd, aan boord van de Z8 van Rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw, de elektrisch aangedreven partyboot van deze rederij. 25 bedrijven mogen dit keurmerk voeren, allen actief in de vrijetijdsbranche, zoals zwembaden, bibliotheken, charter/passagiersvaart en wellness/sauna accommodaties. Een Duurzaam Gastvrij gecertificeerd bedrijf is goed voor mens, natuur en milieu. Het keurmerk geeft ondernemers een stevige leidraad om duurzaamheidsbeleid vorm te geven en praktisch toe te passen.

Werner Schouten, voorzitter de Jonge Klimaatbeweging, reikt keurmerk uit

Werner Schouten was vandaag in Drimmelen en overhandigde het Duurzaam Gastvrij keurmerk aan de aanwezige certificaathouders. Voorafgaand inspireerde Werner, nummer 1 in de Duurzame 100 lijst van Trouw, het aanwezige publiek met zijn visie en vertelde hij onder andere over de footprint van jongeren in de vrijetijdsbranche. Werner deelde zijn enthousiasme over het keurmerk als instrument om mede de klimaatdoelstellingen van zijn beweging te realiseren.

Duurzaam Gastvrij dé tool voor ondernemers om MVO toe te passen in het bedrijf

Duurzaam Gastvrij is gebaseerd op de Green Key. Dit keurmerk is er al 20 jaar voor hotels, kampeerbedrijven, bungalowparken, congreslocaties en restaurants. Het Duurzaam Gastvrij keurmerk is er voor alle andere bedrijven binnen de vrijetijdsbranche. Hiermee probeert Stichting KMVK, die beide keurmerken beheert, een markt te dienen waar veel vraag is naar het implementeren van Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen.

Samen met een Green Team gaat een deelnemend bedrijf aan de slag om te bedenken: wat kunnen we vergroenen in aanwezige bouwmaterialen, F&B, waar kunnen we duurzamere verlichting aanbrengen, op welke plekken kunnen we de waterdoorstroom verminderen, hoe kan ik circulair inkopen? En dit alles, met in het achterhoofd, dat de bezoeker aan de accommodatie niet inlevert op comfort en kwaliteit.

Duurzaam Gastvrij is dé tool om hiermee aan de slag te gaan! Door middel van het certificatiesysteem van het keurmerk voert de ondernemer op verschillende facetten binnen zijn organisatie, duurzaamheid toe. Er worden verplichte normen gesteld én optionele die uiteindelijk het niveau Brons, Zilver of Goud bepalen.

Over Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit
Stichting KMVK voegt met het keurmerk Duurzaam Gastvrij een nieuw belangrijk label toe aan een prominente rij duurzaamheidskeurmerken die de stichting al beheert: Green Key hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor toeristische accommodaties en Blauwe Vlag de onderscheiding voor schone en veilige jachthavens én stranden.

Stichting KMVK is een samenwerkingsverband van HISWA-RECRON, Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en de ANWB.

 

« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Staat de bedrijfsgroep waarin uw bedrijf actief is niet in bovenstaande rij? Dan kunt u terecht bij ons keurmerk Duurzaam Gastvrij.

Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws Green Key

Webinar Green Key en Blauwe Vlag - Toerisme Collectief Friesland

TCFwoensdag 15 september 2021 Benieuwd hoe de keurmerken Green Key en Blauwe Vlag werken en wat de voordelen zijn van een keurmerk? Bekijk het boeiende webinar terug en kom meer te weten.  Lees verder

Goed nieuws voor Green Key certificaathouders! Onderzoek Booking.com: 76% van de reizigers zegt een accommodatie te zoeken met een erkend duurzaamheidskeurmerk

X150dinsdag 10 augustus 2021 Het nieuwste Sustainable Travel Report van Booking.com bevestigt de groeiende vraag naar duurzaam reizen. Voor het zesde jaar op rij heeft Booking.com haar Sustainable Travel Report uitgebracht, ... Lees verder

Vakjury maakt duurzame finalisten Gaia Green Awards bekend

GaiaGA1dinsdag 29 juni 2021 In een periode waarin voor de horeca letterlijk en figuurlijk de zon eindelijk weer is doorgebroken zijn de 3 finalisten van de Gaia Green Awards 2021 vastgesteld. De uitdaging was om uit de 5 ... Lees verder