Welke duurzame horecalocatie wint de zesde editie van de Gaia Green Awards?

GaiaGA1vrijdag 05 maart 2021

Rotterdam, dinsdag 2 maart 2021

 

Welke duurzame horecalocatie wint de zesde editie van de Gaia Green Awards?
Nieuwe award toegevoegd aan de Gaia Green Awards: de Plasticvrij Award!

Duurzame horecalocaties die het afgelopen jaar, ondanks de COVID-19 crisis, grote stappen hebben gemaakt op het gebied van duurzaamheid kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de Gaia Green Awards. De winnaars van de awards worden 21 september 2021 bekendgemaakt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Voor de horeca was 2020 een inktzwart jaar. Ondanks de moeilijke periode hebben we er alle vertrouwen in dat 2021 het jaar van de heropening wordt waarbij we stapje voor stapje weer teruggaan naar samen kunnen genieten van al het moois dat onze branche te bieden heeft. We hebben gemerkt dat het bewustzijn rondom duurzaam ondernemen in de COVID-19 periode alleen maar sterker is geworden. Dit geeft ons het vertrouwen dat duurzaamheid een nog grotere rol gaat spelen wanneer alles weer opgestart mag worden.

Aanmelden

Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich vanaf 2 maart 2021 t/m 30 april 2021 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Ook de gasten, leveranciers en overige netwerkpartners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. 
 

Verloop van het proces

De beoordeling bestaat uit twee onderdelen: een rapport, geschreven door een deskundige vakjury en een ‘mystery visit’, uitgevoerd door een professionele keurmeester. De finaleronde waarin de uiteindelijke winnaars hun award in ontvangst zullen nemen, is op dinsdag 21 september 2021 in Rotterdam Ahoy.


Nieuwe award: Plasticvrij Award
De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocatie in Nederland en België die er qua duurzaamheid bovenuit steken. De award bestaat uit de categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens en heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren. Naast de vijf bestaande awards wordt in 2021 een nieuwe award toegevoegd: de Plasticvrij Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan de horecalocatie die de meeste stappen heeft gezet in het plasticvrij krijgen van de horecalocatie. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de inspanningen die de horecalocatie heeft verricht in het voorkomen van het gebruik van plastic product verpakkingen, zowel bij leveringen van leveranciers als het uitbannen van Single-Use plastics.

Winnaars 2020

Tijdens de netwerkbijeenkomst van Gastvrij Rotterdam zijn op 22 september 2020, onder toeziend oog van 250 bezoekers in de Ahoy Rotterdam, de Gaia Green Awards 2020 uitgereikt. De volgende winnaars mochten de Gaia Green Awards in ontvangst nemen:

  • Hotels – Stayokay (Bergen op Zoom)
  • Restaurants – Veggies on Fire (Den Haag)
  • Strandpaviljoens – Beachclub Birds (Den Haag)

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van duurzame Food & Beverage: De Falco Eleonora Award. Deze speciale award is in 2020 gegaan naar Beachclub Birds. De Publiekprijs van de Gaia Green Awards is gegaan naar Noorderlicht. Deze Amsterdamse locatie kreeg maar liefst 22,5% van de publiekstemmen.

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen.

De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland en België, EKO- Keurmerk Horeca, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure Group. De awards worden gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam.

Meer informatie over Gaia Green Awards:

URL: www.gaiagreenawards.nl
Facebook: www.facebook.com/gaiagreenawards
Twitter: @gaiagreenawards

« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Staat de bedrijfsgroep waarin uw bedrijf actief is niet in bovenstaande rij? Dan kunt u terecht bij ons keurmerk Duurzaam Gastvrij.

Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws Green Key

Green Key Nederland staat op de Recreatie Vakbeurs 2021. Komt u ook?

Recreatie vakbeurs banner 1dinsdag 02 november 2021 Komt u op 16, 17 of 18 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2021 in Hardenberg? Wij kunnen u dan meer vertellen over Green Key, de nieuwe normen, uw keuring en u helpen met andere ... Lees verder

Green Key aanwezig op klimaattop in Glasgow

UN-Climate-CHange-COnferencemaandag 01 november 2021 Green Key International is aanwezig op het COP26 “Climate Action - Harnessing the Power of Networks!” om de activiteiten van Green Key op het gebied van Climate Action onder de aandacht brengen. ... Lees verder

Wat kan de recreatie- en horecasector doen om de hoge energiekosten te verminderen?

Zwemdonderdag 21 oktober 2021 De hoge gasprijs van dit moment heeft voor bedrijven grote gevolgen. Zwembaden (vooral indoor) staan er bijvoorbeeld om bekend dat zij veel energie nodig hebben. Uit een update van ABN AMRO blijkt... Lees verder