OPEN markeert eerste mijlpaal als duurzame ontmoetingsplek

DOK DELFT 2vrijdag 12 februari 2021

De locaties OPEN en DOK Voorhof zijn gecertificeerd met een Green Key certificaat. Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame locaties. Gecertificeerde locaties verminderen aantoonbaar CO2 en dragen daarmee bij aan klimaatdoelstellingen. Het behalen van de certificaten is een eerste mijlpaal in het duurzame beleid van DOK en De VAK voor de komende jaren.

OPEN is de ontmoetingsplaats aan het Vesteplein waar DOK en De VAK samenwerken. Zowel hier als in DOK Voorhof wordt de duurzame gedachte uitgedragen. Zo wordt het afval sinds vorig jaar gescheiden ingezameld. Het proeflokaal, de plek in OPEN waar je terecht kunt voor een kop koffie en een gezonde lunch, werkt met lokale leveranciers en biologische producten. Bij de bereiding zorgen medewerkers ervoor dat ze nauwelijks voedsel weg hoeven te gooien.

Voor de verbouwing van OPEN is destijds veel materiaal hergebruikt of door duurzame materialen vervangen. Alle verlichting is vervangen door LED-verlichting.

Met de activiteiten die in OPEN worden georganiseerd willen DOK en De VAK inwoners van Delft betrekken bij dit onderwerp. Zo biedt OPEN een podium aan de Students4Sustainability Week, waarbij studenten elkaar het belang van duurzaamheid tonen.

Wethouder Stephan Brandligt: “In Delft is al een aantal horecabedrijven met een Green Key certificaat. Het is geweldig om te zien dat dit ook lukt voor culturele locaties zoals OPEN. Met elkaar maken we Delft steeds duurzamer en dragen we ons steentje bij aan een beter klimaat”.

Green Key markeert een eerste stap in het duurzame beleid voor de komende jaren. DOK en De VAK willen andere organisaties inspireren om eenzelfde duurzame stap te gaan maken.

   

« Terug

Accommodaties & bedrijfsgroepen

Laatste nieuws Green Key

Landal GreenParks voor vierde keer op rij meest duurzame reismerk van Nederland

1920_landalmarkerwaddendinsdag 30 maart 2021 Voor het vierde jaar op rij is Landal GreenParks verkozen tot het meest duurzame reismerk van Nederland in de categorie Travel & Tourism. Dat is de uitkomst van de Sustainable Brand Index van ... Lees verder

Sneller verduurzamen: de 10 belangrijkste subsidies voor ondernemers in 2021

Triodoshippo_inlineImageFullWidthmaandag 15 maart 2021 Wil je als mkb’er elektrische bedrijfsauto’s aanschaffen? Ben je zzp’er en denk je erover om een warmtepomp te installeren? Of ben je als bestuurder van een sportvereniging van plan een nieuwe, ... Lees verder

IVN Trektochten

IVN Trektochten FB1maandag 15 maart 2021 Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en trek met een meerdaagse IVN Trektocht de natuur in! Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij de Gastheren van het ... Lees verder