Green Key in de pers

De Stichting KMVK voert geen actieve promotiecampagne voor de Green Key. Wel wordt het beleid gevoerd dat er zoveel mogelijk via free publicity bekend wordt over het duurzaamheids keurmerk en de certificaathouders. Onderstaand treft u een overzicht aan van artikelen die verschenen zijn naar aanleiding van deze inspanningen en artikelen/persberichten van onze certificaathouders.

BevrijdingsfestivalUtrecht, 10 oktober 2013

BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT MEEST DUURZAME FESTIVAL IN DE REGIO

Vandaag is het landelijke Dag van de Duurzaamheid en melden wij met trots dat het Bevrijdingsfestival Utrecht het tweede jaar op rij het duurzaamheidscertificaat ‘Green Key Goud’ heeft behaald. Het festival is hiermee landelijk voorloper op het gebied van duurzaamheid: het eerste Bevrijdingsfestival in Nederland en het eerste festival in de provincie met zo’n eervol certificaat. “Wij willen met ons duurzaamheidsbeleid de druk die we als evenement uitoefenen op natuur en milieu verminderen”, vertelt Esther Lubberding, festivaldirecteur van het Bevrijdingsfestival Utrecht. “Dat past bij ons gedachtegoed, waarbij respect en aandacht voor mens en omgeving centraal staan.”

Afvalberg en fietsen
Samen met de Rabobank Utrecht werkt het festival sinds 2011 structureel aan een duurzaam festival. Vermindering van de afvalberg (zowel front- als backstage) energiezuinige terreinverlichting en stimulering van het gebruik van OV en fiets zijn belangrijke aandachtspunten. Daarnaast is de publiekscatering al voor 65% biologisch verantwoord en worden leveranciers bij het behalen van de doelstellingen betrokken, onder meer door het ondertekenen van een duurzaamheidsverklaring. In werkinstructies leren alle medewerkers hoe ze het beste afval kunnen scheiden en hoe ze in hun werkomgeving kunnen bijdrage aan een duurzaam festival.

Utrechtse festivals worden duurzamer
In Utrecht werkt de duurzaamheidskoorts aanstekelijk. In 2012 spraken twaalf Utrechtse festivals zich in een convenant uit voorverduurzaming en samenwerking. Lubberding: “Als een van de eerste festivals in Utrecht namen wij het initiatief tot verduurzaming. Hiermee hebben we Utrecht als groene festivalstad op de kaart gezet. Er is geen enkele andere stad in Nederland met zoveel duurzame festivals.”  Samen zetten de aangesloten festivals zich in voor vermindering van CO2, kunnen zij scherpere deals sluiten met leveranciers en druk uitoefenen om te komen tot een duurzamere keten.

Over het Bevrijdingsfestival Utrecht
Al ruim 20 jaar wordt in heel Nederland op 5 mei de Dag van de Vrijheid gevierd. In de provincie Utrecht doen we dat met het Bevrijdingsfestival Utrecht: een laagdrempelig, gratis toegankelijk, eigentijds evenement. Het festival trekt jaarlijks tussen de 25.000 en 40.000 bezoekers, die vanuit de hele regio samen de vrijheid komen vieren in het Utrechtse Park Transwijk.

 

Informatie

Meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid vindt u op www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl/duurzaamheid.