Ik wil Green Key

Ondernemers die voor hun bedrijf een Green Key willen behalen, kunnen zelfstandig aan de slag gaan. 
Voor het behalen van Green Key worden onderstaande stappen doorlopen.

Uw bedrijf moet voldoen aan:

 1. Verplichte normen
 2. Optionele normen, bepalen niveau: Brons, Zilver, Goud

Voor elke bedrijfsgroep hebben wij een handleiding (word-bestand) met de normen gemaakt. U kunt deze beide documenten hier downloaden. Op deze manier kunt u bekijken aan welke normen uw bedrijf op dit moment al voldoet en wat u nog kan doen om een Green Key te behalen. 

GA NU NAAR STAP 2: AANMELDEN

ACHTERGRONDINFORMATIE

Verplichte en optionele normen
Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen. De verplichte normen zijn basis milieunormen, zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. 
De optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruik maken van duurzame energie, het gebruik maken van zeepdispensers, of het zelf zuiveren van afvalwater.

Gereedschappen / voorbeeld verklaringen / hulpmiddelen
In  de factsheets staat nog extra uitleg en aanvullingen op de normen/criteria en de gereedschappen bevatten allerlei voorbeeld documenten en voorbeeldverklaringen.

Er zijn twee mogelijkheden om u aan te melden:

 1. Proefaccount --> vrijblijvend en gratis voor een periode van ± 3 maanden.
 2. Definitieve aanmelding --> als u al zeker weet dat u een Green Key wilt behalen, u kunt onbeperkt gebruik maken van het account, u betaalt eenmalig entreekosten.

Bekijk hier de deelnamekosten.

GA NU NAAR STAP 3: (VOORBEREIDING) KEURING

Hoe behaal ik een Green Key certificaat voor mijn bedrijf?

Na inloggen op de website gaat u:

 1. Naar Mijn keuringen
 2. U vult de doe-het-zelf keuring die wij voor u hebben klaargezet volledig in. De doe-het-zelf keuring is een werkbaar online formulier, wat u tussentijds kunt opslaan. U kunt dan later terugkeren om het verder in te vullen. Ter voorbereiding aan de keuring (het bezoek van de keurmeester) gaat u bij elke norm invullen of uw bedrijf er aan kan voldoen of niet. Indien wel dan upload u de benodigde documenten/notities. Dit formulier gaat u samen met de keurmeester doorlopen wanneer hij op locatie is. 

Bij elke norm kunt u door te klikken op deze  de toelichting en de controle door de keurmeester bekijken. Maakt u bij het invullen van de keuring ook gebruik van de gereedschappen en bezoek ook de etalage met duurzame producten.

Klaar om gekeurd te worden?

Wanneer u klaar bent met het invoeren van alle gegevens en documenten in de doe-het-zelfkeuring vult u het aanvraagformulier eerste keuring Green Key in
. Houd hiervoor een termijn van 4-6 weken aan.

GA NU NAAR STAP 4: CERTIFICERING

ACHTERGRONDINFORMATIE

Extra hulp nodig bij de voorbereiding?
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Stichting KMVK (greenkey@kmvk.nl of 033 - 303 97 97). Tevens wordt er een aantal keer per jaar een cursus Mijn Green Key verzorgd op het kantoor in Leusden. Wij helpen u dan bij de voorbereiding van de keuring. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Proefkeuring:
U bent tijdens het implementatieproces nog niet helemaal zeker van de zaak, maar denkt ver te zijn. In dat geval kunt u een proefkeuring aanvragen, voor een eenmalige meerprijs van € 415,-- exclusief BTW. Een van de keurmeesters zal uw bedrijf inspecteren en adviezen geven over nog te nemen maatregelen. Mocht het zijn dat u te bescheiden bent geweest en u valt al binnen de normen, dan ziet de Stichting KMVK deze proefkeuring als de échte keuring. U betaalt dan geen extra kosten en de factuur voor de proefkeuring wordt in dit geval gecrediteerd.

Wat gaat er gebeuren als er een keuring plaatsvindt?

Een van onze keurmeesters bezoekt uw bedrijf om te beoordelen of u de implementatie succesvol heeft afgerond. De keuring kan drie uitslagen hebben:

 1. Uw bedrijf wordt goedgekeurd voor het gewenste niveau en wordt gecertificeerd met Brons, Zilver of Goud.
 2. Uw bedrijf is bijna goedgekeurd voor het gewenste niveau. U dient echter nog beperkt aanvullende informatie aan te leveren of actie te ondernemen. De keurmeester spreekt met u een termijn af waarbinnen u bewijsmateriaal digitaal aanlevert (via “Mijn Green Key”). Na goedkeuring van dit bewijsmateriaal wordt u gecertificeerd.
 3. Er dienen nog meerdere maatregelen genomen te worden om binnen de criteria van Green Key te vallen (er zijn meer dan 5 verplichte normen nog niet akkoord). U krijgt daartoe adviezen van de keurmeester. De keurmeester komt na afronding van deze resterende maatregelen terug voor de herkeuring. Voor de kosten hiervan zie de deelnamevoorwaarden.

Als uw bedrijf is goedgekeurd krijgt uw bedrijf het Green Key keurmerk. Van de Stichting KMVK ontvangt u het certificaat, het muurschild met jaartal en niveau, Green Key brochures, een vlag (indien gewenst), een balievlaggetje en een vermelding op de nationale en internationale Green Key website.

De certificering is een jaar geldig. Ieder jaar organiseert de Stichting KMVK in februari het Green Key Event. Tijdens dit feestelijke event worden de certificaten uitgereikt op basis van fysieke/administratieve keuring van het voorgaande jaar.

GA NU NAAR STAP 5: VERVOLG

GEFELICITEERD, UW BEDRIJF IS VANAF NU GREEN KEY GECERTIFICEERD!

De keuringen

Na de allereerste keuring vindt er het jaar erop nog een keuring op locatie plaats. Vervolgens zal de keuring op locatie om het jaar * plaatsvinden. In het tussenliggende jaar dient u wel het kengetallenregistratiesysteem bij te werken in Mijn Green Key. Wilt u uw niveau tussentijds wijzigen (bijvoorbeel van brons naar zilver) dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen. Er wordt een keuring op locatie ingepland. Er worden hiervoor geen extra deelnamekosten in rekening gebracht.

Heeft u een leuk artikel of leuk nieuws in het kader van duurzaamheid/Green Key wat wij kunnen delen op onze social media? Dan mag u dit sturen naar: greenkey@kmvk.nl.

*  B&B, minicampings, restaurants, strandpaviljoens en natuurkampeerterreinen worden 1x per 3 jaar op locatie gekeurd

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Disclaimer -

 • Green Key Nederland draagt zorg voor een onafhankelijke keuring, uitgevoerd door een derde partij. Deze keuring vindt plaats door een keurmeester die geen belangen heeft bij het te keuren bedrijf.
 • Green Key Nederland brengt de deelnemers van Green Key Nederland op de hoogte zodra er sprake is van veranderingen in de criteria of toelichting op de criteria.
 • Alle gegevens die de deelnemer aanlevert voor Green Key deelname worden vertrouwelijk behandeld.
 • Green Key Nederland behandelt alle persoonlijke gegevens volgens de AVG wetgeving.
 • Green Key Nederland promoot de gecertificeerde bedrijven op de website greenkey.nl. Green Key Nederland deelt accommodatie gegevens van de gecertificeerde deelnemers aan derden (OTA’s, websites, touroperators, etc) ten behoeve van promotie van de accommodatie en het keurmerk.
 • Green Key Nederland deelt of publiceert geen data of andere bedrijfsgevoelige informatie aan derden zonder uitdrukkelijke toestemming van het gecertificeerde bedrijf.