Green Key Event 2020

                                                                                                  

Dit jaar vindt het Green Key Event plaats op donderdag 13 februari bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam! Het Event wordt georganiseerd voor alle (aanstaande) Green Key deelnemers en externe genodigden. Het belooft weer een interessante dag te worden met uiteraard de uitreiking van de certificaten 2020. Zorg dat je erbij bent!

----------------------

Download hier het complete programma

Let op!

Per bedrijf kunt u maximaal 2 personen aanmelden. Graag apart aanmelden en niet via 1 formulier. Nadat u de eerste aanmelding heeft gedaan kunt u de pagina verversen en is er de mogelijkheid om de tweede persoon aan te melden.

Het Event is alleen voor genodigen!

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK

Workshops Green Key Event

Workshop 1: Rondleiding  

Medewerkers van Blijdorp zullen u in deze boeiende rondleiding meenemen langs de verschillende elementen van de dierentuin waarbij ook de duurzame aspecten worden meegenomen. Een uniek kijkje achter de schermen! 

Workshop 2: Informatieplicht energiebesparing - Patrick Teunissen 

Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van de informatieplicht energiebesparing. Welke conclusies trekt de OD NZKG uit de bijna 150.000 gegevens die voor hun regio zijn ontvangen? Met een dashboard krijgt u te zien welke analyses te maken zijn van deze big data en wat de respons is van de deelnemers aan de Green Key. En ook dit jaar is er weer sprake van nieuwe energieregelgeving – o.a. keuringsplicht gehele klimaatinstallatie - die in maart 2020 wordt opgenomen in het Bouwbesluit. Bent u benieuwd wat er nog meer op de sector afkomt, kom dan naar deze workshop. 

Workshop 3: Meer Groen op het Bord - Arzien Wels, Joris Heijnen | Greendish 

‘Gezonde en duurzame voeding implementeren in de praktijk' is het vraagstuk waar wij ons, als Greendish, de afgelopen jaren over hebben gebogen. Hoe verkoop ik duurzame en gezonde voeding? Communiceer ik dit wel of niet aan mijn gasten en hoe verhoog ik mijn gasttevredenheid en marge met een verduurzaamd aanbod? Allemaal vragen die aan bod en op het bord komen in de Greendish workshop… Samen met onze deelnemers zijn wij tot concrete en vooral impactvolle oplossingen gekomen! Hoor hoe wij dit in de praktijk hebben gebracht bij bijvoorbeeld Fletcher, Van der Valk, HMSHost en Landal.

Workshop 4: Duurzaam ondernemen begint bij jezelf - Danielle Steijn 

Wanneer je een dienst of product verkoopt wil je de beste kwaliteit leveren. Je wilt gezonde medewerkers aan het werk die zich gewaardeerd voelen en klanten/gasten die door de persoonlijke aandacht terug blijven komen.  

Wat maakt STEIJNS thee zo bijzonder?  De kwaliteit van de thee is het hoogst haalbare, bevat geen toegevoegde suikers en heeft een rijke smaak beleving; Doordat de kwaliteit puur is en de thee op de juiste temperatuur wordt bereid zit deze vol antioxidanten wat de gezondheid bevorderd. Er wordt gebruik gemaakt van dubbelwandige thee bottels met daarin een filter waardoor er geen papieren afval is; Door de kwaliteit van deze thee is slechts 1 theelepel voldoende voor 1,2 liter. 

Danielle Steijn; thee sommelier ontwikkelde drie smaken voor op het werk, kom jij ze proeven? 

Workshop 5: Verblijf in circulaire accommodaties - Eric Segeren | THEBOXSYSTEM 

Door modulaire en circulaire technieken in te zetten kunnen we de recreatieve markt verduurzamen. Dat zegt Eric Segeren, eigenaar van THEBOXSYSTEM, een huisvestingssysteem dat hij en zijn team ontwikkeld hebben om snel in de groeiende behoefte aan woonruimte te voorzien. Met THEBOXSYSTEM kan dat zowel modulair als circulair. Van vastgoed naar flexgoed. In Brabant staan al meerdere woningen, kantoren en winkels die geconstrueerd zijn met dit systeem. Het is nog maar een paar jaar op de markt en voortdurend in ontwikkeling. Eric heeft volop ideeën over toepassing van basisprincipes van het systeem voor de toeristisch/recreatieve markt. Hij legt u graag uit wat die principes zijn en hij gaat dieper in op de duurzame aanpak die zeer geschikt is voor recreatiewoningen of hotelaccommodaties.

Workshop 6: Ontdek wat natuur voor jou kan doen - Stefanie Boomsma | IVN Natuureducatie 

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. En meer dan ooit is er over gebieden informatie beschikbaar, bijvoorbeeld via apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, iets bijzonders dat je pas ziet als je erop gewezen wordt, die maken dat je natuur écht beleeft. 

Bied jouw gasten een unieke natuurbelevenis! Door ze te betrekken bij natuur, landschap en cultuurhistorie leren ze het gebied kennen en bouwen er een band mee op. Zo vergroot je de kans dat jouw gasten langer blijven of terugkomen om nog meer te ontdekken. Zo kun je jouw organisatie onderscheiden van anderen, speel je in op de behoefte van de recreant, bouw je mee aan een positief imago van het gebied en stimuleer je draagvlak voor behoud van het landschap bij toeristen en mensen uit de omgeving. Maak kennis met het programma Gastheer van het Landschap.