Green Key Event 2019 - Aanmelden en informatie

Datum: 14 febuari 2019
Locatie: Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem - bereikbaarheid

Donwload hier het volledige programma!

Het event is alleen toegankelijk voor genodigden.
Heeft u geen uitnodiging van ons ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Voor aanmelden kunt u het formulier hieronder invullen. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 februari.
Let op: per bedrijf kunnen zich max. 2 personen aanmelden.

Aanmeldformulier Green Key Event

Uw Gegevens
Max. 2 workshops aankruisen - zie onder het formulier de uitgebreide beschrijving van de workshops
Als u een 2e persoon wilt aanmelden vult u het formulier nog een keer in. (pagina even vernieuwen)
Bovenstaande gegevens worden enkel gebruikt voor dit event en niet opgeslagen of verstrekt aan derden

Workshops Green Key Event

Workshop 1: Rondleiding Nederlands Openluchtmuseum

Medewerkers van het Nederlands Openluchtmuseum zullen u in deze boeiende rondleiding meenemen langs de verschillende elementen van het museum alsook de duurzame aspecten. Een uniek kijkje achter de schermen!

Workshop 2: Tegengaan van illegale prostitutie in hotels en vakantieparken

Celine Verheijen - Defence for Children - ECPAT 

Prostitutie is in Nederland in principe niet verboden. Het is illegaal wanneer de seksuele diensten bedrijfsmatig worden aangeboden op een niet-vergunde plaats, zoals in een hotel of bungalow; de prostituee minderjarig is; of de prostituee het werk niet vrijwillig doet. Wanneer een prostituee minderjarig is of onder dwang het werk uitvoert, is dat mensenhandel. Door het sluiten van ramen en bordelen, komt illegale prostitutie veel vaker voor in hotels en vakantieparken. Dat geeft hotels en vakantieparken een verantwoordelijkheid om mensenhandel proactief tegen te gaan.

Wanneer hotels of vakantieparken in verband worden gebracht met mensenhandel kunnen de gevolgen groot zijn: annuleringen, problemen met vergunning en negatieve online reviews die blijven achtervolgen. Er zijn tal van voorbeelden dat Nederlandse hotels en vakantieparken gebruikt worden voor illegale prostitutie en mensenhandel, ook met minderjarigen.

Deze workshop gaat in op hoe groot het probleem is in Nederland en wat hotels en vakantieparken kunnen doen om illegale prostitutie te weren. Deelnemers gaan actief met signalen aan de slag en discussiëren over maatregelen die hotels en vakantieparken minder aantrekkelijk maken voor mensenhandelaren om hun praktijken uit te voeren. Een nuttige workshop!

Workshop 3: Communiceren over duurzaamheid. 'Doe het goed of doe het niet’

Elena Cavagnaro - NHL Stenden Hogeschool

Na deze interactieve workshop heeft u inzicht in wat werkt en wat (waarschijnlijk) niet werkt bij het communiceren rondom het thema van duurzaamheid.

Tijdens deze workshop worden enkele voorbeelden van goed en minder goed communiceren doorgenomen. Elena deelt ook resultaten uit onderzoek van het lectoraat ’sustainability in hospitality and tourism’ van Stenden Hotel Management School over de vraag: welke duurzame maatregelen verwachten gasten en hoe zouden zij graag zien dat met hen wordt gecommuniceerd? Hierbij wordt ook ingegaan op de Green Key certificering.

Workshop 4: Vitale Vakantieparken

Rob van den Hazel - Vitale Vakantieparken

In het programma Vitale Vakantieparken werken 11 Veluwse gemeenten, de provincie Gelderland, ondernemers en veel andere partijen samen aan tal van vraagstukken die spelen op en rond de bijna 500 vakantieparken in het gebied. Hoofddoel van de samenwerking is het duurzaam versterken van het aanbod aan vakantieparken zodat de gasten daar aangenaam kunnen verblijven en kunnen genieten van de kwaliteiten van de Veluwe. Om dit te bereiken zijn maatregelen nodig gericht op innovatie en het versterken van het ondernemerschap, op herstructurering en transformatie van de parken, op het aanpakken en voorkomen van veiligheidsproblemen en op het omgaan met de grote groep mensen die op de parken meer of minder permanent wonen.

Voor de komende jaren zal onder de noemer duurzaamheid meer nadrukkelijk aandacht komen voor thema's als natuurinclusief ondernemen, energietransitie, circulair bouwen etc. Graag gaan we hierover met de aanwezigen in gesprek om gezamenlijk te verkennen hoe we deze thema's op een goede manier in het programma Vitale Vakantieparken een plek kunnen geven.

Workshop 5: Energiebesparing: Van wortel naar stok

Patrick Teunissen - Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Nederland staat aan de vooravond van een grootschalige energietransitie. En die transitie gaat niet altijd vanzelf. Ook in 2019 wordt er weer een nieuw instrument opgenomen in de wetgeving: de informatieplicht!

Patrick Teunissen werkt bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, het "bevoegd gezag" dat de controles uitvoert in de regio groot Amsterdam. Een man van en uit de praktijk. Hij was ook bij de Green Key uitreiking in 2018 onze gast. Tijd voor uw update over nieuwe wetgeving en het klimaatakkoord. Het worden spannende tijden!