06-11-2023 09:16:00

Steeds meer organisaties krijgen kritische vragen over hun CO2-uitstoot. Zowel door nieuwe wet- en regelgeving (CSRD) als door investeerders, opdrachtgevers en werknemers en wordt het dus steeds belangrijker verantwoordelijkheid te nemen voor je CO2-emissies.

Scope 3 emissies

Doordat de grotere organisaties nu verplicht worden te rapporteren over hun ketenemissies zien we leveranciers van zowel producten als diensten vol in beweging om hun CO2-footprint in kaart te brengen.

Vaak is er wel een beeld van de eigen bedrijfsemissies, Scope 1 en 2, maar Scope 3 wordt regelmatig nog niet meegenomen terwijl Scope 3 goed is voor 60% tot 90% van de totale emissies. Met Scope 3 worden de emissies bedoeld die veroorzaakt worden in je bedrijfsketen, bij leveranciers, vervoerders en klanten. Daarover heb je vaak niet de volledige controle of de verantwoordelijkheid maar je wil ze wel weten!

Maar wat zijn nou precies Scope 3-emissies, hoe kun je de CO2-footprint in kaart brengen van je inkoop, hoe bepaal je de reductiedoelstellingen over de emissies in je keten en hoe ga je vervolgens het gesprek aan om de juiste gegevens boven tafel te krijgen en reductie te realiseren?

Daarover organiseert Groenbalans 23 november om 14.00 tot 15.00 uur een webinar. We nodigen jou graag uit tot het bijwonen van deze interessante sessie. Inschrijven kan hier.

Met vriendelijke groet,
Maurice en Marijn
Maurice Even, manager New business development
Marijn van der Meer, junior adviseur Klimaat en energie

In het kort de onderwerpen die ter sprake komen:
1. Uitleg over de complexiteit van deze emissies in de waardeketen
2. Gegevensverzameling en transparantie met het Greenhouse Gas Protocol
3. Reductiedoelen stellen met bijvoorbeeld science-based targets
4. Samenwerken in de keten

Bekijk ook onze andere newsartikelen

Dok 14 750e Green Key deelnemer
21-11-2023

Nederland telt 750 Green Key gecertificeerde bedrijven

Een duurzame mijlpaal in de recreatiesector: Strandpaviljoen Dok 14 behaalt als 750e bedrijf in Nederland het duurzaamheidscertificaat Green Key!

Meer lezen
Euro Parcs Huiseigenaren Podcast
20-11-2023

Green Key te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast

Green Key was recentelijk te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast om uitleg te geven over het duurzaamheidskeurmerk en diens toegevoegde waarde binnen de gastvrijheidssector.

Meer lezen
Lancering nieuwe Green Key website
07-11-2023

Nieuwe Green Key website gelanceerd voor een verbeterde ervaring!

Na maanden eraan gewerkt te hebben en het verzamelen van waardevolle feedback van onze deelnemers, zijn we verheugd om de lancering van onze nieuwe Green Key…

Meer lezen
Recreatie vakbeurs
12-10-2023

Wij staan op de Recreatie Vakbeurs 2023, kom je langs?

Kom je op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen je dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, jouw keuring en je…

Meer lezen
Duurzaam kamperen
10-10-2023

Duurzame Trend: kampeerders kiezen steeds meer voor groenere avonturen

Kampeerders hechten steeds meer belang aan duurzaamheid bij het plannen van hun vakantie. Uit een representatief onderzoek van de ANWB onder 448 kampeerders blijkt dat bijna de helft (48 procent)…

Meer lezen
Single Use Plastic
09-10-2023

De nieuwe Single Use Plastic wetgeving gaat van kracht in 2024

De Nederlandse overheid heeft besloten om de strijd tegen zwerfafval aan te gaan door de regulering van plastic wegwerpproducten, bekend als de SUP-wetgeving (Single Use Plastic).

Meer lezen
Circulair AAN
27-09-2023

Circulair AAN! | begeleidingstraject voor bedrijven in Friesland om te verduurzamen

Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering!

Meer lezen
GAIA Green Awards
20-09-2023

2 Green Key deelnemers als winnaar uit de bus bij Gaia Green Awards

Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van…

Meer lezen
Inspiratieboek
15-09-2023

Nieuw inspiratieboek voor onze deelnemers

In nauwe samenwerking met een van onze toegewijde keurmeesters, Robin van Milligen, hebben we een waardevol hulpmiddel ontwikkeld om onze Green Key-deelnemers te ondersteunen op hun reis naar…

Meer lezen
Paviljoen Sjoerd Prijs
01-08-2023

Paviljoen Sjoerd (Ameland) verkozen tot Meest Duurzame Strandpaviljoen van Nederland!

Donderdag 27 juli werden op Ameland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt.

Meer lezen