Kampeerders hechten steeds meer belang aan duurzaamheid bij het plannen van hun vakantie. Uit een representatief onderzoek van de ANWB onder 448 kampeerders blijkt dat bijna de helft (48 procent) duurzaamheid overweegt bij het kiezen van een kampeerplek.
Kampeerders hechten steeds meer belang aan duurzaamheid bij het plannen van hun vakantie. Uit een representatief onderzoek van de ANWB onder 448 kampeerders blijkt dat bijna de helft (48 procent) duurzaamheid overweegt bij het kiezen van een kampeerplek. Bovendien is bijna de helft (46 procent) bereid extra te betalen voor een aantoonbaar duurzamere bestemming, met een gemiddelde bereidheid van 21 procent extra kosten. Opvallend is dat meer mannen (51 procent) dan vrouwen (40 procent) bereid zijn om meer te betalen voor duurzaamheid.
Afval scheiden is veruit het belangrijkste duurzaamheidsaspect voor campings, genoemd door 71 procent van de respondenten. Daarna volgen zuinig omgaan met water (57 procent) en het gebruik van zonnepanelen (44 procent). Een laadpaal is voor een vijfde van de respondenten (erg) belangrijk.
De meeste kampeerders zouden graag een overzicht zien van alle duurzame maatregelen die een camping neemt, zoals in een brochure, via e-mail of op de website. Sommige respondenten willen ook een duurzaamheidsscore zien van een onafhankelijke organisatie om campings te vergelijken met andere. Verder willen ze graag tips over duurzaam kamperen en inzicht in kostenverschillen tussen duurzame opties.
Op het Duurzaamheidscongres voor de Kampeerbranche werden drie Duurzame Kampeer Awards uitgereikt:
Meest duurzame kampeermiddel: TakeOff, een kruising tussen een caravan en een vouwwagen, ideaal voor elektrische rijders.
Meest duurzame kampeerplek: Camping Weltevreden, een volledig geëlektrificeerde camping met overtuigende feiten en cijfers over hun duurzaamheid.
Meest duurzame innovatieconcept: Second Tent Event, een evenement waar kopers en verkopers van tweedehands tenten samenkomen om circulariteit te bevorderen.
De bovenstaande uitkomsten komen uit een representatief onderzoek van de ANWB onder 448 kampeerders, dat is uitgevoerd in opdracht van het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche, een initiatief van ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie, Kampeer & Caravan Jaarbeurs en NKC.
Green Key was recentelijk te gast bij de EuroParcs Huiseigenaren Podcast om uitleg te geven over het duurzaamheidskeurmerk en diens toegevoegde waarde binnen de gastvrijheidssector.
Na maanden eraan gewerkt te hebben en het verzamelen van waardevolle feedback van onze deelnemers, zijn we verheugd om de lancering van onze nieuwe Green Key…
Steeds meer organisaties krijgen kritische vragen over hun CO2-uitstoot. Zowel door nieuwe wet- en regelgeving (CSRD) als door investeerders, opdrachtgevers en werknemers en wordt het dus steeds…
Kom je op 14, 15 en 16 november naar onze stand op de Recreatie Vakbeurs 2023 in Hardenberg? Wij kunnen je dan meer vertellen over Green Key en Duurzaam Gastvrij, de normen, jouw keuring en je…
De Nederlandse overheid heeft besloten om de strijd tegen zwerfafval aan te gaan door de regulering van plastic wegwerpproducten, bekend als de SUP-wetgeving (Single Use Plastic).
Duurzaamheid is geen bestemming, maar een reis. Ga mee op reis en ontdek hoe jouw bedrijf in de Friese gastvrijheidssector kan floreren in een wereld die vraagt om verandering!
Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties van…
In nauwe samenwerking met een van onze toegewijde keurmeesters, Robin van Milligen, hebben we een waardevol hulpmiddel ontwikkeld om onze Green Key-deelnemers te ondersteunen op hun reis naar…