Informatie Green Key accommodatie

Stichting Museum Slot Loevestein

Goud

Poederoijen

2021-juni - Zomershoot NBTC - Ernst Wagensveld (9) (Middel).jpgVergroot afbeeldingSlot Loevestein-24072020-Kim Balster-7717 (Groot).jpgVergroot afbeeldingSlot Loevestein-21072020-Kim Balster-4755 (Middel).jpgVergroot afbeelding

Loevestein is een relatief jong museum, in 1994 ontstaan door de verzelfstandiging van Rijksmusea. Sindsdien heeft het museum zich ontwikkeld tot een actief en dynamisch museum dat midden in de samenleving staat en een breed publiek bereikt. Loevestein is meer dan alleen erfgoed. De missie van Loevestein is het uitdragen van de betekenis van de gebeurtenissen van Loevestein. Zo vertelt Loevestein het verhaal van eeuwenlange politieke strijd en macht en tegelijk is Loevestein een voorbeeld van hoe Nederland is ontstaan. Hierbij gaat het niet zozeer om de historische gebeurtenissen, maar hoe het tot de waarden van onze huidige samenleving is gekomen. Het verhaal van Loevestein gaat verder dan het intellectuele erfgoed van Hugo de Groot. Het gaat over thema’s als richtingenstrijd, superioriteit, politieke processen, intolerantie, humanisme, dictatuur, anti-fundamentalisme, kolonialisme, eigendom, persoonlijk en internationaal recht, oorlog, vrijhandel, moraliteit.

Voorbeeldmaatregelen

Natuur en milieu zijn kernbegrippen in de exploitatie van Slot Loevestein. Ook bij de uitvoering van het Masterplan is gekozen voor een duurzame energievoorziening: Warmte/Koude opslag in de vesting. Loevestein heeft ook een systeem voor zelfzuivering van afvalwater, bijvoorbeeld om de toiletten door te spoelen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting en wordt het gebruik van openbaar vervoer in combinatie met de veerdiensten gestimuleerd. De catering maakt gebruik van energiezuinige apparatuur. En we ondersteunen de lokale economie door het gebruik van biologische streekproducten. Stichting Museum Slot Loevestein is aangesloten bij Green Key. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Wilt u meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl.

Website: Stichting Museum Slot Loevestein

Terug naar het overzicht