Informatie Green Key accommodatie

Lodge 61

Goud

Medemblik

IMG-20190721-WA0003.jpgVergroot afbeeldingIMG-20190721-WA0025.jpgVergroot afbeeldingIMG-20190721-WA0016.jpgVergroot afbeelding

Kleinschalige camping met lodges in de voormalige melkstallen in het hogere segment. Op de camping wordt momenteel een voedselbos aangeplant. Wij zijn bezig met de omvorming naar volledig self sufficient om onze ecologische voetstap zo klein mogelijk te maken. Vroeger heb ik gevaren( langere tijd op zee) en dan viel er ook prima te leven zonder voorzieningen van buiten met zorg voor de natuur. Op zee valt het pas echt op wat een viezerikken de mensheid is. Wij willen op kleine schaal proberen bewustwording te brengen, door te slapen, leven en verzorgen in en met de natuur. De eerste stappen zijn al gezet om los te komen van nutsvoorzieningen.

Voorbeeldmaatregelen

Alles optimaal geïsoleerd, gescheiden afval, compost: wat van het land komt gaat naar het land. Hybride ketels, septic tank. Voedselbos( inspirator Mark Shepherd; we worden hierin bijgestaan door Guy Cotemans), dieren die daarbij horen in het proces. Alle lampen zijn LED lampen geworden. Verlichting met bewegingsmelders. plannen: zonnepanelen, met mogelijkheid energie te bufferen in cq accu's of waterstof. Zelf water filteren voor gebruik anders dan drinkwater. Aanwezige sloten gebruiken voor zoetwaterbuffer, welke gefilterd ook gebruikt wordt in de voorzieningen. Eten van ons eigen land. Samen met onze gasten het voedselbos vormgeven/onderhouden. Het gaat om bewustwording.

Website: Lodge 61

Terug naar het overzicht